Utdelningar under året 2022.

Notera att inget jag skriver bör eller ska ses som finansiell rådgivning. Ta alltid dina egna affärsmässiga beslut och gör dina egna analyser.

För ett par dagar sedan skrev jag en uppdatering utav min utdelningsportfölj. Vill du få en total transparent inblick i min portfölj så kan du läsa inlägget här. Personligen så är jag väldigt öppen med mina investeringar och visar alla detaljer.

I det här inlägget så kommer fokus att ligga på att presentera mina utdelningar för föregående år. Det som ska tas i beaktning var att jag i princip började investera och spara på riktigt under föregående år så det totala värdet har ökat över tid under 2022. Så utdelningarna kommer att vara väldigt låga, men ska man bygga en utdelningsportfölj så måste man börja någonstans. Utdelningarna för 2023 kommer bli lite roligare men troligtvis heller inte något markant eller häpnadsväckande. Men det gäller att hålla igång maskinen och spara över tid och ha tålamod, så blir det bra till slut.

Under mitt första år på börsen (2021) så uppgick de totala ackumulerade utdelningarna till hela 246 SEK. 2022 var lite roligare då de totala utdelningarna ökade till 2 672 SEK. Det är en ökning med 10.8 gånger. Det går såklart fort i början och första året hinner man inte få alla utdelningar ifrån bolagen. Med nuvarande spartakt kommer det vara omöjligt att upprätthålla en så snabb framgång och det är inget jag räknar med framöver heller. Jag är en en investerare av lång horisont och det får ta den tid det tar just nu. Då alla bolag inte släppt utdelningen för 2023 så kan jag inte ge någon konkret prognos för utdelningarna under året. Men med nuvarande totala värde (80 266 SEK) och direktavkastning på 5,93% så kommer utdelningarna att landa på ungefär 4 759 SEK. Sedan kommer jag såklart fortsätta köpa på mig fler aktier och oväntade saker sker i portföljen så denna prognos är bara en gissning på ett estimat.

2 svar på “Utdelningar under året 2022.”

 1. Härligt att du också är så öppen med utdelningen i ditt bloggande! Imponerade med en ökning på över 1 000 % – även om ökningen är som störst i början och det har sina förklaringar som du skriver. Den berömda utdelningssnöbollen är satt i rullning! 🙂 Fortsätt investera och återinvestera så kommer du tillslut nå utdelningsmålet!

  Kollade på din portfölj och samtliga av dem återfinner jag också i min utdelningsportfölj 🙂

  /InkomstInvesteraren

  1. Hej InkomstInvesteraren,

   Oerhört roligt att du tittar förbi och jag tackar för din fina kommentar. Roligt att höra att du återfinner samtliga utav bolagen jag äger i din egen portfölj! Det gäller att ha tålamod vid utdelningsinvesteringar, men det blir bra i längden för den uthållige! Lycka till med börsåret 2023 och ha det gott!

   https://inkomstinvesteraren.blogspot.com/

   Mvh,
   Aktiebloggen.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *