Uppdatering – Utdelningsportfölj

Notera att inget jag skriver ska betraktas som köpråd eller köprekommendationer. Gör alltid din egen analys och ta dina egna affärsmässiga beslut.

Hej på er!

I det här inlägget kommer jag att skriva en uppdatering utav min utdelningsportfölj då det tillkommit en del förändringar och handel på senare tid. Så i mina ögon så är det bra läge för att ge en uppdatering på hur läget i portföljen är just nu. Inlägget kommer att vara kort och koncist och jag ska inte sväva ut om andra saker allt för mycket.

Det totala värdet i portföljen är just nu i skrivande stund 73 323 SEK. I nedanstående bilder så framgår en överblick över hur portföljen ser ut just nu.

I nedanstående tabell så framgår fördelningen mellan alla mina olika innehav i portföljen. Som ni ser är varje bolag eller ETF sorterad efter vikt i portföljen. De tre största bolagen i portföljen är PEAB, TROW och SBB. De tre som väger minst i portföljen är British American Tobacco, Tele2 och XACT Norden Högutdelande.

Aktie/ETFVikt (procent)
PEAB8,84
TROW8,53
SBB8,46
Castellum8,25
Realty Income7,70
Intrum7,21
Investor7,11
Volvo7,04
Handelsbanken7,00
Invesco S&P 5006,39
Omega Healthcare6,13
British American Tobacco5,83
Tele25,57
XACT Norden Högutdelande5,53

I nedanstående stapeldiagram så framgår mina insättningar utav kontanta medel i portföljen för respektive månad under 2022. Som vi tydligt kan se och som jag i tidigare inlägg här på bloggen påpekat är att jag dragit upp insättningarna rejält de senaste månaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *