Aktier för 8000 och tar in ett nytt innehav

Notera att inget jag skriver bör eller ska ses som finansiell rådgivning. Ta alltid dina egna affärsmässiga beslut och gör dina egna analyser.

God morgon vänner!

Under gårdagen så passade jag på att handla på mig en del aktier. I det här inlägget tänkte jag redovisa vilka bolag jag har fyllt på med aktier i och till exakta detaljer för att försöka vara så transparent som möjligt. Det blev faktiskt ett rätt stort köp med ett totalbelopp som var runt 8000 SEK. Normalt sett handlar jag inte med såhär stora belopp per månadsbasis. Men det har blivit en del större köp på senare tid. Anledningen till detta är att jag är rätt så likvid på banken vilket jag tidigare här på bloggen har uttryckt vilket nu har resulterat i att jag har börjat skifta över mer pengar till börsen. Jag sätter inte in några pengar på börsen som jag kommer att vara i behov utav den närmsta tiden. Så jag har fortfarande rätt konservativ med mina insättningar då det här inte är någon sprint utan ett marathon. Bolagen jag har köpt aktier i är följande

 • Intrum
 • Volvo
 • Handelsbanken
 • British American Tobacco

I nedanstående tabell så framgår exakta detaljer för köpen jag utförda under gårdagen.

BolagAntal aktierPris per aktieTotalt belopp
Intrum5192,00 SEK962,00 SEK
Volvo5169,84 SEK851,00 SEK
Handelsbanken9100,40 SEK906,00 SEK
British American Tobacco240,01 USD866,17 SEK

Bolagen i ovanstående tabell är befintliga innehav. Under gårdagens inköp utav aktier så passade jag på att plocka in ett nytt innehav. Det nya innehavet är en ETF med namnet Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis. Det är en utdelande börshandlad fond som delar ut per kvartal. Detaljer för köpet i ETF:en framgår i nedanstående tabell.

FondnamnAndelarPris per andelTotalt belopp
Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis1333,77 Euro 4 726,56 SEK

3 svar på “Aktier för 8000 och tar in ett nytt innehav”

  1. Hej!

   B-aktien har haft bättre avkastning än A-aktien om du kollar utvecklingen i år, så tycker inte det har varit ett dåligt köp hittills. Däremot så absolut kan man argumentera om en arbitrage affär för att tjäna på att byta från B till A-aktien. Men jag är mer ”buy & hold” så har faktiskt inte orkat byta bara.

   Ha det gott!

   1. Aha, ok, tack för svar! Inte tänkt på det sättet då jag själv mest har HB för utdelningen och inte kursutvecklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *