Vecka 25 – Utdelningsportföljen

God lunch vänner!

Det här inlägget kommer att vara en försenad veckosammanfattning över utdelningsportföljen. Jag ber om ursäkt till mina läsare för min inaktivitet här på bloggen de senaste dagarna. Jag har tyvärr haft lite personliga saker att ta itu med som fick en högre prioritet än att skriva på bloggen.

Jag var väldigt lite engagerad i börsen under föregående vecka så jag är inte helt säker på hur portföljen har presterat. Men mina misstankar går emot det röda hållet, jag tror inte att veckan slutade på plus i alla fall. Efter att ha logga in på min bank (Avanza) så är jag nästan förvånad att portföljen lyckades leverera en positiv avkastning. I helhet så levererade utdelningsportföljen en positiv avkastning på +0,23%. I svenska kronor motsvarar det en uppgång på +105 SEK. Så ingen supervecka, men kul ändå att veckan slutade på plus. Ni som följt mig här på bloggen kan hoppa till nästa paragraf. Men för er som är nya läsare här på bloggen så tänkte jag förklara att min utdelningsportfölj består utav två delar. Ett ISK med alla de svenska innehaven och en KF med alla de utländska innehaven. Jag tänkte att vi ska kolla hur dessa delar har presterar var för sig.

Den utländska delen utav portföljen har presterat ovanligt bra. Dessa innehav gick upp +7,97% under veckan vilket motsvarar en uppgång i svenska kronor med +1 278 SEK. Indexet DJ USA gick i sin tur upp +6,59% så portföljen gick bättre än index.

De inhemska innehaven gick dessvärre riktigt dåligt. Under föregående vecka så backade värdet på den svenska delen utav portföljen med -4,67%. I SEK motsvarar det en nedgång på -1 173 SEK. Svenska indexet OMXS30 backade i sin tur 0,99%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.