Framtiden är inte lika klar längre

Den 13:e Februari så skrev jag ett inlägg om att en eventuell stor omställning i mitt liv skulle ske. Det jag skrev i inlägget var att jag hade bestämt mig för att börja plugga nu till hösten. Vilket skulle leda till en drastisk förändring i mitt levnadssätt både till hur mitt framtida sparande skulle se ut, men även min inkomst. Samt att jag skulle behöva anpassa mitt sätt att leva till inkomsten utav CSN-lånet/bidraget. Jag hade även lagt ett bud på en lägenhet på 1 300 000 i staden som jag skulle börja plugga in. I sista sekund så valde jag och min sambo dock att dra oss ur och välja att inte plugga vidare. Detta innebär att jag för närvarande är oerhört likvid sett till mitt innehav utav aktier och andra fonder som jag inte redovisar här på bloggen.

Så nu sitter jag och funderar på dilemmat ifall jag ska investera majoriteten utav dessa likvida-medel jag har liggandes eller om jag ska spara minst en kontant-insats till ett hus. Min investerings-strategi går ut på att vara rätt konservativ med mina insättningar på börsen. Det drar såklart ut på resan och gör att det kommer ta längre tid innan jag har ackumulerat ihop ett stort aktiekapital. Däremot så blir det en trygghet i sig att jag vet att jag aldrig kommer behöva röra dessa pengar tills jag anser att jag har sparat klart. Det får ta den tid det tar och jag sätter inte in pengar på börsen som jag kommer behöva inom en snar framtid. Så tiden får utvisa hur mitt tillvägagångssätt blir med att förvalta dessa pengar jag har liggandes på banken.

Antingen så blir det husköp och en del åker in på börsen eller så kanske jag sätter in majoriteten. Alternativt att jag bara fortsätter månadsspara som jag har gjort sedan jag startade utdelningsportföljen här på bloggen förra året. Jag har även varit sugen väldigt länge på att eventuellt köpa in mig i fastighetsbranschen och hyra ut lägenheter till folk. Jag är för närvarande hyfsat nöjd med min lön i mitt nuvarande yrke. Jag har lärt mig att mer i lön, mer ofta än sällan leder till mer konsumtion och inte mer sparande. Just nu så sparar jag runt 5 000 till 12 000 i månaden beroende på hur mina utgifter ser ut såklart och då lever jag inte snålt. Sambon kommer även att börja arbeta fulltid så småningom och då kommer min sparkvot att kunna stiga mer. Så tiden får utvisa vad som händer framöver helt enkelt.

5 svar på “Framtiden är inte lika klar längre”

 1. Halloj bloggen!
  Förstår verkligen ditt dilemma här. Vill man ha en bostad inom 5 år är det kanske inte så smart att stoppa in slantarna på börsen så visst, det här är en stor fråga. Jag hade väl själv turen att ”ärva” mitt boende så har hängt med i bostadsmarknaden rätt länge.

  1. Hej KTM!

   Kul att du svänger förbi!

   Det är verkligen en förmån! Tur nog så är bostäder där jag bor relativt billigt även om dom är i bra skick. Så kontantinsatsen blir väldigt låg. Men jag tror att jag avvaktar med att stoppa in pengarna på börsen tills att jag köpt mig en bostad.

   Ha det gott!

   Kronantillmiljonen.se

 2. Hej!
  Okej, vad är det som gör att ni ändrar planerna?

  Tänker ni att ni ska köpa ett hus framöver så hade jag lagt pengarna på ett sparkonto. Lite beroende på hur länge det kan vara tills ni ska köpa hus kanske man kan tänka sig att 50% på sparkonto och 50% investeras och när det bara är några år kvar börja sälja av månadsvis och flytta över det till sparkontot. Men det är såklart betydligt högre risk.

  Just nu har ju Lunar bäst ränta på sitt sparkonto: Jag skrev nyss om det, https://pappa-betalar.se/2022/06/parkera-pengar-hos-lunar-till-1-05-ranta.html

  Mvh PB?
  http://www.pappa-betalar.se – En blogg om privatekonomi
  http://www.pb-surveys.com – Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  1. Hej,

   Vi kände oss tyvärr inte tillräckligt motiverade och jag har ett relativt bra jobb. Kul att du tittar förbi i alla fall. Jag tror dessvärre inte att en bostad är några år bort utan snarare några månader. Så fort det dyker upp något som jag gillar så slår jag till. Så jag tror att pengarna får stanna på bankkontot tills dess att jag har köpt ett hus. Men tack för tipset i alla fall och ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.