Månadsrapport – Maj (Utdelningsrekord)

God dag vänner!

I det här inlägget kommer jag att gå igenom hur min utdelningsportfölj presterade under föregående månad. Anledningen till att jag alltid är lite efter med dessa inläggen och inte skriver dom på samma dag som månadsskiftet. Beror egentligen på att Avanza alltid släpar några dagar på att släppa deras månadssstatistik. Men dom har nu släppt statistiken och därav så kan jag skriva det här inlägget.

Utdelningsportföljens totala värde ökade med +3 004 SEK under Maj månad. Varav månadsinsättningen stod för +2000 SEK och utvecklingen utav värdepapper stod för +251 SEK. Det kom även in en del utdelningar på kontot under månaden. För att vara exakt så inkom det utdelningar för +767 SEK. Det är ett utdelningsrekord för mig och mer i utdelningar än jag fick under hela förra året. Som var utdelningsportföljens första börs år. I nedanstående stapeldiagram så framgår statistiken mer tydligt.

Den procentuella utvecklingen var i Maj +3.12%. Indexena OMXS30 och DJ USA gick ner -0.79% respektive -0.38%. Avanzas kunder hade en snitt utveckling på -1.43%. I nedanstående bild så framgår statistiken kring detta. Samt vilka bolag som presterat bäst, respektive sämst. För övrigt var den bästa dagen under månaden den 11:e Maj då portföljen gick upp +944 SEK. Den sämsta dagen var den 9:e Maj när portföljen i sin tur gick ner -731 SEK.

I nedanstående tabell så framgår alla utdelningar som trillade in på kontot under månaden. Som jag tidigare nämnde var den totala summan av dessa utdelningar +767 SEK

BolagUtdelning, SEK
Swedish Match27.90
Tele2295.20
Intrum148.50
Investor54.00
British American Tobacco40.92
Peab130.00
Omega Healthcare Investors INC60.64
Realty Income Corp9.94

I nedanstående bild så framgår det hur portföljen ser ut idag.

2 svar på “Månadsrapport – Maj (Utdelningsrekord)”

    1. Hej Klåparen,

      Kul att se dig och tack så mycket. Sakta men säkert så hoppas jag att utdelningarna ständigt ökar.

      Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.