Jag köper aktier

Kom ihåg att alltid göra din egen analys och ta egna beslut. Inget jag skriver ska tolkas som köpråd eller köprekommendationer.

God kväll på er!

Idag är det den 25:e – Vilket innebar att lönen trillade in på mitt lönekonto idag. Vad jag alltid brukar göra när lönen trillar in, är att först och främst se hur mycket pengar jag sparade på föregående lönen. Därefter utvärdera hur mycket av det sparade kapitalet jag ska sätta in på mitt konto hos Avanza. Den här månaden sparade jag cirka 6500 SEK och gjorde då en banköverföring till Avanza ifrån min primära bank (Handelsbanken). Jag valde att sätta in 2000 SEK till mitt konto hos Avanza. Därefter köpte jag aktier för summan och jag tänkte i det här inlägget redovisa vilka bolag jag har handlat aktier i.

Jag har i nedanstående tabell redovisat köpen jag utfört och är som vanligt helt transparent med alla siffror. Anledningen till att jag egentligen fyllt på med aktier i just dessa bolag beror på att aktiekurserna har tappat rejält på senare tid, så jag har passat på att köpa in mig billigare och sänka mitt GAV.

Bolag/aktieKöpkursAntal aktierTotalt belopp
Peab B72.75 SEK6436.50 SEK
Investor B176.10 SEK3528.30 SEK
Tele2 B120.25 SEK4481.00 SEK
T Rowe Price Group Inc121.40 USD1121.40 USD

Ett svar på “Jag köper aktier”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *