Tele2 sjunker – Kinnevik säljer 50 miljoner aktier

Idag vaknade jag upp till en lite mindre rolig nyhet. Att Tele2 sjunker cirka 8-10% på grund utav att Kinnevik har sålt aktier i bolaget. Kinnevik har sålt 50 miljoner aktier i Tele2 för en summa som motsvarar cirka 6.1 miljarder svenska kronor. Efter den här transaktionen så kommer Kinnevik fortfarande att äga en väldigt hög mängd aktier i bolaget. Deras innehav består efter transaktionen utav 20.7 miljoner A-aktier och 116.9 miljoner B-aktier. Vilket motsvarar cirka 36.1 procent utav rösterna i bolaget. Efter denna försäljning på 50 miljoner aktier i Tele2 så har Kinnevik ingått ett lock-up avtal på 120 dagar, vilket innebär att bolaget inte kommer kunna sälja fler aktier under denna perioden.

Kinnevik har kommenterat transaktionen med följande – ”Transaktionen ger Kinnevik ytterligare finansiell styrka i en tid av osäkerhet på marknaden, och säkerställer en nettokassa genom 2024 givet vår nuvarande investeringstakt på cirka 5 miljarder kronor per år”

Jag kommer i alla fall att fortsätta äga aktier i bolaget, då jag inte ser att något utav fundamentalt värde har ändrats i bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.