Byter ut NP3 fastigheter i portföljen

Jag har kommit till ett beslut om en förändring i utdelningsportföljen. Jag har haft lite pengar i NP3 fastigheter pref (Preferens aktie). Idag valde jag att sälja aktierna jag hade i NP3 som jag köpte under föregående år. Istället så investerade jag dessa likvida-medel i REIT bolaget ”Omega Healthcare investors INC”. Vill du läsa mina analys som jag gjorde när jag tog ett beslut att kliva in i Omega Healthcare så kan du göra det via länken här.

Anledningen till att jag sålde mitt innehav i NP3 fastigheter pref beror på att jag egentligen har alldeles för lite pengar investerade för att hålla preferens-aktier. Vilket är något jag har vetat länge, men har haft mina pengar liggande i NP3 tills att jag hittat något bättre investerings alternativ. Vilket jag nu anser att jag har gjort, då jag länge har spanat på Omega Healthcare.

NP3 fastigheter pref är en preferensaktie med en direktavkastning på 5.89% och en aktiekurs som inte rör på sig. Man kan säga att en pref är som en ”fixed income”. Omega Healthcare har just nu 8.76% i direktavkastning så just nu så delar t.om bolaget ut mer pengar årligen till aktieägarna än NP3s preferens aktie. Dock är NP3s preferens aktien mindre riskabel att äga.

Sedan har vi stigande inflation och det sägs att räntorna ska stiga 2024 enligt FED. Jag är inte så sugen att hålla på preferensaktier i det läget. Tycker inte FED alltid lever upp till sitt ord och det hade inte förvånat mig om vi ser stigande räntor i förtid. Sen är såklart även REIT’s känsliga för höjda räntor i.om att bolag i fastighetsbranschen ofta expanderas via lån. Men jag tror att mina pengar kommer jobba på bättre här och jag är väldigt långsiktig i mina innehav.

Ett svar på “Byter ut NP3 fastigheter i portföljen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.