Veckosammanfattning – Vecka 45

Skepp och hoj kamrater! Nu har det passerat ännu en vecka i portföljen för mig här på Aktiebloggen, men även för er kära läsare såklart. Så jag tänkte att likt förra veckan så kör vi en veckosammanfattning av hur portföljen har utvecklats. Är ni sugen på att läsa förra veckans sammanfattning så finns inlägget att läsa här.

Så hur gick det egentligen under börsveckan som varit?

I mina ögon så gick det återigen superbra. Utdelningsportföljen levererade fin avkastning på 509 SEK. Vilket motsvarar en ökning med lite drygt 2,36%.

Utöver avkastningen på själva aktierna så trillade det in en utdelning ifrån Investor på 12 SEK..

Jag är väldigt nöjd med resultatet och i skrivande stund är portföljen värd 21 554 SEK.

Blev det några strukturella förändringar i portföljen under vecka 45?

Under veckan som gick så såldes ICA i Onsdags, vilket jag även gjorde ett inlägg om här. Jag är medveten om att jag hade sluppit betala Courtage om jag avvaktat tills att transaktionen av ICA handlarnas förbund och AMFICA gick igenom. Men säkrade vinsten på 33,42% och tyckte att pengarna skulle få jobba någon annanstans istället för att stå och stampa runt uppköps pris.

Utöver det så tog jag vinst pengarna och köpte in mig i Swedish match som jag tidigare sålde ut mig ur 18 Augusti. Vilket nu i efterhand jag kan bekräfta var rätt att göra. SWMA köptes sedan in i portföljen för 1070 SEK den 10:e November. Tanken jag hade här är att jag anser att marknaden överreagerade förslaget i USA om den nya skatten på tobaksfria nikotinprodukter. Att kursen på sikt kommer att återhämta sig och jag hoppas på att ha fångat den fallande kniven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.