ICA får bud för uppköp

Idag vaknade man upp till en rätt trevlig nyhet då kursen för ICA i skrivande stund stigit hittills idag med 10.88%. Detta var såklart positivt då ICA var ett innehav i portföljen, däremot så är det lite trist att det var mitt allra minsta innehav och att jag länge tänkt att fylla på. Ännu en anledning till att det är oerhört svårt och i princip omöjligt att time-marknaden vid köp och sälj.

Anledningen till att kursen stigit så pass mycket beror på att ICA fått ett bud för uppköp av ICA-handlarnas förbund samt AMF. ICA köps då ut från börsen om transaktionen går igenom.

ICA-handlarnas Förbund och AMF lämnar ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande på dagligvarubolaget ICA värt 534 kronor kontant per aktie. Det innebär att ICA värderas till cirka 107,4 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Budet är en premie om 29 procent jämfört med stängningskursen den 22 oktober vilket var den sista handelsdagen före marknadsspekulationer om ett potentiellt uppköp.

ICA-handlarnas Förbund är sedan tidigare största aktieägare i ICA med cirka 54 procent av aktierna och erbjudandet avser de aktier som man inte redan äger. Affären är därmed värd 49,4 miljarder kronor baserat på de aktier förbundet inte äger.

Ovan citat tagit ifrån Avanza/Placera – https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/11/10/ica-ica-handlarnas-forbund-och-amf-lagger-bud-pa-ica-vart-534-kronor-per-aktie-uppdatering.html

Vad innebär detta då för portföljen?

Jag har valt att sälja ICA idag och säkra vinsten och sålde på 532.8 sek / aktie. Se grafen nedan.

Bilden tagen ifrån mitt Avanza-konto.

Detta innebär att jag gick med en 33.42% vinst i total utveckling från köp till sälj i ICA. Tyvärr hade jag så litet innehav i ICA att detta enbart motsvarande en vinst på totalt 267 SEK. Men oavsett så är det såklart roligt när det går bra och man ska inte gå och tänka eller önska att man köpt mer för så är det alltid vid en kraftig uppgång. Så jag är nöjd att jag kan återinvestera dessa nya likvida medel trots liten summa.

Så nu önskar jag er en trevlig fortsättning på veckan och ska fundera på vad jag ska återinvestera vinsten i för något.

5 svar på “ICA får bud för uppköp”

    1. Hej!

      Jag håller med dig, det var faktiskt väldigt trist att dom valde att gå den vägen (Om köpet nu går igenom, vilket det troligen gör). ICA var en aktie jag tänkte satsa långsiktigt på. Föredrog ICA framför Axfood personligen. Men men, man ska inte gräva ner sig. Så vi får vara glada för den starka kursuppgången istället! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.