Portföljuppdatering 2023

Notera att inget jag skriver bör eller ska ses som finansiell rådgivning. Ta alltid dina egna affärsmässiga beslut och gör dina egna analyser.

Då det var ett bra tag sedan jag gjorde ett inlägg här på bloggen så tänkte jag att jag släpper en uppdatering utav min aktieportfölj. Jag har varit lite inaktiv utav olika anledningar och inte spenderat lika mycket tid på börsen. Jag ser det däremot inte som någon stor nackdel egentligen. Jag har såklart fortfarande hållit koll på bolagen med ena ögat, men inte följt dom slaviskt som jag gjorde tidigare. Anledningen till att jag inte ser min inaktivitet som en nackdel är för att jag är en passiv investerare. Med oerhört lång sparhorisont och tillskillnad mot andra sporter så brukar inaktivitet löna sig i längden vid investeringar på börsen. Utöver detta så har jag en aktieportfölj med fokus på utdelning och mitt mål är att år efter år öka utdelningarna som rullar in. Personligen har jag heller inte utfört särskilt många ändringar i portföljen sedan den senaste uppdateringen. Dessutom har mina insättningar minskat på senare tid då ekonomin haft lite utmaningar och jag haft lite andra prioriteringar i livet. Troligtvis har jag prioriterat nöje över affärer och sparsamhet. Men det går till sig så småningom och jag tänker fortsätta investera på börsen så gott jag kan och man måste komma ihåg att leva lite ibland också. Trots detta så satte jag in 43 600 SEK på mitt Avanza konto under 2022 och det är ändå en behaglig siffra kan jag tycka.

Portföljens totala värde uppgår just nu till 80 266 SEK och är i år upp 6,03%. Så en fin start på året och även trots att jag personligen tror att börsen kommer fortsätta vara stökig tills att räntan och inflationen sjunker så hoppas jag att man lyckas tjäna en slant på börsen i år. Och inte resulterar i ett lika tråkigt år som 2022. Men den som lever får se och det är resultatet i längden som är det viktiga. Portföljen har även börjat växa lite och det kommer nog börja ta lite mer fart nu i 2023 än 2022 vilket är himla roligt.

I nedanstående tre bilder så framgår en överblick för min portfölj i skrivande stund.

Ett svar på “Portföljuppdatering 2023”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *