Månadsrapport – Juli

Notera att inget jag skriver ska eller bör tolkas som ekonomisk rådgivning. Ta alltid dina egna affärsmässiga beslut och gör dina egna analyser!

Hej vänner!

Jag vet att jag varit lite inaktiv här på bloggen på senare. Men nu är i alla fall semestern över och jag ska sakta men säkert försöka hitta tillbaka till mina gamla rutiner. I det här inlägget kommer jag att skriva en månadsrapport över hur mina innehav har utvecklats under Juli månad.

Så jag tänkte att vi hoppar rakt in och kollar hur portföljen har presterat under Juli månad. Totalt sett så har portföljen ökat i värde med 11 174 SEK. Fördelningen mellan värdepappersutveckling, insättningar och utdelningar ser ut enligt nedanstående stapeldiagram. Som vi kan se så stod utdelningarna för 218 SEK, värdepappersutvecklingen för 5 481 SEK och insättningar för 5 500 SEK utav dessa 11 174 SEK i total utveckling.

I procentuella termer så gick portföljen +12,12% under Juli månad i värdepappersutveckling. Indexena OMXS30 och DJ USA ökade med 8,54% respektive 9,21%. Avanzas kunder hade i snitt en utveckling på 7,02%. Så portföljen har gått både bättre än Avanzas kunder i snitt samt dessa två index. Så jag är personligen väldigt nöjd med månaden då portföljen har presterat väldigt starkt. I nedanstående figur så framgår det vilka 3 bolag som presterat bäst respektive sämst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *