Jag köper mer aktier

Notera att inget som skrivs på den här bloggen ska betraktas som köpråd eller köp rekommendationer. Gör alltid din egen analys och ta dina egna beslut.

God dag vänner!

Jag sitter just nu i vår familjestuga i Uppsala, vilket är en bra bit hemifrån och avnjuter semestern i solen. Jag har under semestern varit dålig på att följa börsen och har några delårsrapporter och företagsnyheter att läsa ikapp. Men jag är oerhört långsiktig i mitt sparande och gillar att ta genomtänkta beslut så det gör inte så mycket att jag ligger efter för tillfället.

Idag har jag i alla fall kollat till börsen och utfört en insättning på 3000 SEK till mitt ISK hos Avanza. För er som är nya här på bloggen så förklarar jag det lite kortfattat – Jag har en utdelningsportfölj som består utav ett ISK och en KF. På ISK:t ligger alla mina svenska innehav och på KF:en så ligger alla utländska innehav, mestadels på grund utav skattemässiga förmåner. Så idag har jag alltså satt in 3000 SEK att handla för på mitt ISK och idet här inlägget tänkte jag redovisa och motivera detaljerna till mina köp.

Jag har faktiskt enbart köpt aktier i ett enda bolag med dessa 3000 SEK. Bolaget jag fyllde på med aktier i var PEAB. Min motivering till köpet är att jag tycker det är ett bra bolag som jag sitter väldigt långsiktig i. Samt att deras senaste delårsrapport för Q2 var väldigt bra i mitt tycke. I nedanstående tabell så framgår detaljerna till köpet.

BolagAntal aktierPris per aktie (SEK)Totalt belopp (SEK)
PEAB4466,802939

I nedanstående graf så framgår alla mina köp i bolaget PEAB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *