Vecka 27 – Utdelningsportföljen (Stark vecka)

Notera att inget jag skriver ska ses som köpråd eller köprekommendationer. Gör alltid dina egna analyser och ta alltid dina egna affärsmässiga beslut.

God dag vänner!

Först av allt så vill jag ge en ursäkt till mina läsare att jag varit inaktiv på bloggen på senare tid. Jag har haft lite personliga problem att hand om, vilket har gjort att jag inte haft så mycket tid över till värdepapper. Men nog om det, i det här inlägget kommer jag att gå igenom hur min utdelningsportfölj har presterat under veckan.

För er nya läsare här på bloggen så nämner jag att min utdelningsportfölj består utav två delar. En kapitalförsäkring (KF) med alla utländska innehav, anledningen till att jag har de utländska innehaven på en KF beror främst på skatteförmånerna. Den andra delen utav portföljen är ett ISK med alla de inhemska (svenska) innehaven. Jag tänker att vi kollar hur dessa två delar utav portföljen har gått var för sig. ISK:t (Svenska innehav) har under veckan levererat en positiv avkastning på 19,08% vilket motsvarar en uppgång med 4 719 SEK. Den procentuella uppgången på 19,09% kan jämföras med stockholmsbörsens storbolags index OMXS30 som under veckan levererade en uppgång på 5,07%. Så med andra ord så slog den här delen utav portföljen index med råge. Den utländska delen utav portföljen stod däremot mest och stampade. Under veckan så levererade de utländska innehaven en uppgång på +0,91%. I svenska kronor motsvarar denna procentuella uppgång en avkastning på +159 SEK. Avkastningen kan jämföras med det amerikanska indexet DJ USA som under veckan levererade en avkastning på +2,03%. Så index gick bättre än mina innehav.

Allt som allt så levererade utdelningsportföljen en imponerande stark avkastning på +11,59%. Vilket slår index med råge. I svenska kronor motsvarar denna procentuella uppgång en avkastning på +4 877 SEK. Det var länge sedan portföljen hade en sådan kraftig uppgång och det var väldigt välbehövligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *