Köper aktier

Notera att inget jag skriver ska eller bör ses som köpråd eller köprekommendationer.

God dag vänner!

Jag vet att man inte bör klaga, men jag hoppas att ni står ut i det värma vädret. Själv gillar jag värmen, men har oftast svårt att sova om det är för varmt. Jag får nog investera i en AC så småningom. Men nu ska jag inte prata om svensk sommar, utan i det här inlägget kommer jag att redovisa de aktieköp som jag utfört under dagen. Jag brukar försöka hålla dessa inlägg väldigt korta och koncist, då det inte finns någon större poäng i att jag svävar iväg.

Jag har fyllt på med aktier i tre befintliga innehav. De bolag jag köpt aktier i är Intrum, Handelsbanken och Volvo. Anledningen till att jag fyllde på med aktier i Intrum beror på att aktien på senare tid har sjunkit en del och som långsiktig ägare tycker jag värderingen har blivit mer attraktiv. Exakt samma princip gäller vårt cykliska bolag Volvo. Handelsbanken har däremot klarat sig hyffsat bra i år och anledningen till att jag fyllde på där är egentligen för att innehavet inte ska få får låg vikt i förhållande till andra bolag i portföljen. I nedanstående tabell så redovisar jag mina köp till exakta detaljer.

AktieTid för köpAntal aktierPris per aktie (SEK)Totalt belopp (SEK)
Handelsbanken B15:419102,00918,00
Intrum15:405198,75993,75
Volvo B15:423164,00492,00

2 svar på “Köper aktier”

    1. Hej,

      För att jag redan äger B-aktien. Möjligt att jag byter över så småningom till A-aktien istället. Du får däremot komma ihåg att avkastningen i år har varit 4.6 procent sämre i A-aktien. Så hittills har det varit en bättre investering för mig att sida i B-aktien 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *