Vecka 25 – FSCORE (Katastrof)

God dag vänner!

I det här inlägget kommer jag att skriva en försenad veckosammanfattning över FSCORE portföljen för föregående vecka (V.25). Under gårdagen så skrev jag en veckouppdatering utav utdelningsportföljen, vill du läsa det inlägget kan du klicka här. Normalt sett så brukar jag skriva en veckosammanfattning för både FSCORE och Magic-formula portföljen i samma inlägg. Anledningen till att jag inte kommer göra det den här veckan beror på att det skett förändringar i både FSCORE och Magic-formula portföljen. Vilket kräver att jag kommer behöva tänka lite och göra manuella justeringar som är tidskrävande. Så jag tänkte att vi börjar kolla på FSCORE portföljen.

Anledningen till att jag är försenad med att släppa veckosammanfattningen beror främst på att jag har räknat ihop alla utdelningar som skett i år, i bolagen jag äger. Samt att Lundin Energy har gått samman med Aker BP. Följande nedan gäller för sammanslåendet utav verksamheterna (För aktieägare i Lundin Energy).

  • Erhålla ett kontant vederlag uppgående till 2,22 miljarder USD (cirka 73,0 SEK per aktie efter omräkning från USD)
  • Erhålla 271 910 019 aktier i Aker BP (0,950980 aktier i Aker BP, som representeras av svenska depåbevis, för varje utestående aktie i Lundin Energy vid tidpunkten för slutförandet av sammanslagningen – motsvarande cirka 279,3 SEK per aktie i Lundin Energy baserat på stängningskursen den 20 december 2021)
  • Behålla sitt befintliga aktieinnehav i Lundin Energy och dess verksamhet inom förnybar energi

Då det här är en fiktiv portfölj så har jag behövt utföra dessa anpassningar manuellt i portföljen. Som jag tolkar erbjudandet så kommer aktieägarna i Lundin Energy att behålla alla sina aktier i bolaget (För den kvarvarande verksamheten). Samt få en kontant utdelning på 73,0 SEK per aktie. Utöver detta även tilldelas 0,950980 aktier i AKER BP per aktie man äger i Lundin Energy. Så dessa ändringar har jag nu utfört och lagt in i portföljen manuellt. Därav så kommer jag inte kunna jämföra portföljens utveckling med föregående vecka i det här inlägget. För att underlätta kalkylen utav portföljen så har jag valt att ”sälja” av innehavet i AKER BP för 345,90 NOK per aktie, vilket motsvarar 358,25 SEK med nuvarande växelkurs. Detta innebär att portföljen får ett tillskott på 10 031 SEK. Jag har lagt in dessa pengar under ”övrig vinst” och pengarna räknas med i värdeförändringen och nuvarande värde. Pengarna kommer således inte att allokeras i något nytt innehav då jag följer strategin helt och hållet och låter dessa innehav ligga och tugga på. I nedanstående bild så framgår en överblick utav portföljen just nu. Om ni tycker jag gjort något tokigt eller tolkat erbjudandet fel så kommentera gärna, då jag inte är insatt i bolaget egentligen. Då det är en fiktiv portfölj som bara är till för att utvärdera FSCORE-strategin.

Lite lustigt att strategin hittills i år inte prickat ett enda bolag som just nu levererat positiv avkastning. Fortsätter det så här så kommer jag nog aldrig att sätta in egna pengar i en portfölj baserad på FSCORE strategin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *