Köpte aktier idag

Notera att inget jag skriver ska eller bör betraktas som köpråd eller köprekommendationer. Gör alltid din egen analys och ta egna beslut.

Idag kom lönen och trillade in på bankkontot. Jag passade då på att flytta över en liten del utav lönen att köpa aktier för. Det blev inte några stora köp, utan bara ett mindre. Jag har nämnt tidigare att jag är väldigt likvid och jag har sakta men säkert börjat skifta över lite mer pengar på börsen och kommer fortsätta med det. Därav så tror jag att jag kommer undan med en mindre insättning den här månaden. Då jag kommer att sätta in mer pengar inom den närmsta tiden. Jag flyttade 1 500 SEK ifrån mitt bankkonto till mitt Avanza konto och köpte aktier i SBB D.

I nedanstående tabell framgår exakta detaljer för detta köpet som jag utförde.

AktiePris per aktie (SEK)Antal aktierTotalt belopp (SEK)
SBB D17,04881499,52

Med facit i handen så gjorde jag en rätt usel timing på köpet dock, då jag köpte i morse på 17,04 och sedan tankade kursen ner till cirka 16 SEK. Men, jag kan inte förutspå hur kursen kommer att gå på kort sikt och oroar mig inte så mycket över det. Nedansående aktiegraf visar dagens kurs i SBB D.

I nedanstående graf så framgår mina köp i SBB på en 3 års period. Som vi tydligt kan se så har kursen sjunkit rätt rejält.

2 svar på “Köpte aktier idag”

 1. Mycket bra köp. SBB’s kursras är mer psykologi frammanat av amerikanska spekulanter än substans. Med 16 miljarder cash , 1 miljard i räntekostnader och 5 miljarder i FCF – fritt kassaflöde, är nog SBB ett av börsens mest undervärderade bolag. Baltjan må vara strulig och inte så kommunikativ, men han är en redig vinnarskalle. Fråga: Men varför köper du D aktien? Samma risk som B-aktien men du får inte ta del av kurs-appreciering eller höjd utdelning. Dessutom är dessa ”kupongaktier” missgynnade av högre ränta. Ett gott råd vore nog sälja D och köpa B som även ger månatlig utdelning. Lycka till

  1. Hej Gnagis,

   Kul att du tittar förbi här på Aktiebloggen.

   Ja, visst blir det samma risk i utdelningsväg att investera i D-aktien istället för B-aktien. Eftersom om utdelning ställs in på B-aktien så kommer utdelningen att ställas in för D-aktien. Däremot inte samma risk förknippat med aktiekursen. Men jag håller mig för närvarande borta ifrån SBB’s B-aktie då jag helst inte investerar i saker jag anser är för kontroversiella. Vilket var tur för mig då jag troligtvis hade legat 65% back om jag hade köpt in mig i B-aktien istället för D-aktien. D-aktiens kurs rasar just nu på grund utav räntorna såklart, men när räntorna sjunker så kommer kursen att gå upp. Jag ser mest D-aktien som en fixed-income, men ja det finns såklart bättre ställen att placera pengarna i uppbyggnadsfasen utav portföljen än D-/preferens-aktier. Det håller jag med dig om 🙂

   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.