Vecka 24 – Magic-formula / FSCORE

God dag vänner!

Idag är det söndag och helgen börjar lida mot sitt slut. Under gårdagen så skrev jag en vecko-uppdatering/-sammanfattning utav utdelningsportföljen. Vill du läsa gårdagens inlägg så klicka här. I det här inlägget så kommer jag att gå igenom och se över hur mina två projekt portföljer (Magic-formula och F-SCORE) har presterat. För er nya läsare här på bloggen som vill grotta ner er mer i dessa strategier, så refererar jag till att läsa inläggen nedan för att förstå hur dessa strategier fungerar. Det går även att screena fram dessa bolag via verktyget Börsdata för att få fram bolag som passar strategierna.

  • Förklaring utav Magic-formula strategin, klicka här
  • Förklaring utav F-SCORE strategin, klicka här.

Magic-formula

Jag tänkte att vi börjar med att se över hur Magic-formula portföljen har presterat. Med tanke på att det har varit en väldigt tråkig börsvecka överlag så har jag inte allt för stora förhoppningar på att någon utav dessa två portföljer har levererat en positiv avkastning under veckan som varit. I slutet utav föregående vecka så var det totala värdet utav Magic-formula portföljen 100 794,87 SEK. Idag är värdet utav portföljen 94 638,8 SEK. Vilket innebär att portföljen tyvärr har backat rätt rejält under veckan. I procentuella termer så har portföljen backat med hela -6,19%. Det motsvarar en värdeminskning i svenska kronor med -6 156,07 SEK. Så med andra ord en riktigt dålig vecka för portföljen. I nedanstående bild så framgår en överblick utav portföljen.


FSCORE

Då spinner vi vidare och ser över hur FSCORE portföljen har presterat istället och håller tummarna. I slutet utav föregående vecka så var det totala värdet utav FSCORE portföljen 91 011 SEK. Idag så uppgår värdet utav portföljen till 84 831,14 SEK. Det är en värdeminskning i svenska kronor på -6 179,86 SEK. I procent så är det en nedgång på -6,22%. Medans Magic-formula portföljen har presterat hyfsat bra i år i jämförelse med index så håller FSCORE portföljen på att fallera. I nedanstående bild så framgår en överblick utav portföljen. Som vi tydligt ser så har den här strategin inte gått särskilt bra hittills.

2 svar på “Vecka 24 – Magic-formula / FSCORE”

  1. Ja, nästan allt går ju ner nu. Det är nog bäst att ligga kvar och vänta ut nedgången.

    Ha det gott.
    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *