Vecka 24 – Utdelningsportföljen

God dag vänner!

Idag är det lördag vilket betyder att börsen har stängt igen böckerna för den här veckan. Varje vecka så skriver jag en sammanfattning över veckan som varit och hur mina olika portföljer har presterat. Idag så kommer jag att fokusera på min utdelningsportfölj.

Jag tror inte att det är någon ny information för någon att börsen har presterat riktigt dåligt på slutet. Jag tror faktiskt inte börsens avkastning sett till index har slutat på plus en enda månad i år. Så jag har inte stora förväntningar på att veckan som varit landade på plus, sett till hur de senaste veckorna har varit. Jag har i alla fall passat på att köpa en del aktier under veckan som varit, totalt belopp för dessa köp var cirka 10 000 SEK. I nedanstående tabell så framgår exakta detaljer utöver dessa köp. I utdelningsväg ska det även tilläggas att det ramlade in en mini-utdelning ifrån Realty Income Corp på cirka 11 SEK.

BolagAntal aktierPris per aktieTotalt belopp
SBB D4720,94 SEK984,18 SEK
Investor B6173,63 SEK1 043 SEK
Peab B1467,90 SEK950,60 SEK
Tele 2 B8114,50 SEK916,00 SEK
Castellum13144,20 SEK1 875 SEK
Realty Income Corp463,29 USD253,16 USD
TROW2109,90 USD219,80 USD

Så hur har den gångna veckan gått egentligen? Jo, inte bra för fem öre faktiskt. Veckan som varit har dragit ned avkastningen i portföljen rejält. Portföljen backade under veckan -6,58% vilket motsvarar en procentuell nedgång på -2 326 SEK. Det enda som jag tröstar mig med nu är att jag är väldigt likvid och kommer skifta över mer pengar till portföljen successivt. Utdelningsportföljen består utav två delar – Ett ISK med alla de svenska innehaven och en KF med alla de utländska innehav. Om vi börjar med att kolla hur enbart de svenska innehaven som ligger på ISK:t har presterat under veckan så ser det riktigt illa ut. Den svenska delen utav portföljen har under veckan backat -8,28% (OMXS30 -5,35%), vilket i SEK är en värdetapp på -1 902 SEK. De utländska innehaven har också gått dåligt, men bättre. KF:en har under veckan minskat i värde med -3,73% vilket i SEK är en värdeminskning på -424 SEK. Indexet DJ USA backade i sin tur -5,92% så de utländska innehaven gick i alla fall bättre än index.

Ett svar på “Vecka 24 – Utdelningsportföljen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *