Vecka 23 – Alla portföljer

God dag vänner!

Börsveckan är över och helgen lutar mot sitt slut. Som vanligt skriver jag en veckouppdatering utav mina olika portföljer i slutet utav varje vecka. I det här inlägget kommer jag att skriva en veckosammanfattning utav mina tre olika portföljer Magic-formula, F-SCORE och utdelningsportföljen.

Utdelningsportföljen

Onekligen har börsen varit väldigt sur under veckan och gick ner rejält efter räntebesked i USA, samt att inflationen översteg förväntan. Jag har faktiskt undvikit att logga in hos min nätmäklare (Avanza) och därav har jag inte haft någon större insikt i hur det gått under veckan. Däremot har jag en stor misstanke till att det gått rätt dåligt. Portföljen har totalt sett under veckan backat i värde med -3,88%. I svenska kronor så motsvarar det ett tapp på -1 318 SEK. Det ska tilläggas att utdelningsportföljen har två beståndsdelar. Ett ISK med alla de svenska innehaven och en KF med alla de utländska innehav (Amerikanska). Så jag tänkte att vi kollar hur dessa två delar utav portföljen har gått var för sig. De utländska innehaven har under veckan enbart sjunkit i värde med -104 SEK. Det är en procentuell nedgång på -0,88%. Denna nedgång är bra mycket lindrigare än indexet DJ USA som under veckan backat -5,09%. De svenska innehaven har däremot gått mycket sämre och levererat en negativ avkastning på -5,78%. Det motsvarar en nedgång i svenska kronor med -1 298 SEK. Indexet OMXS30 har i sin tur backat -3,80% vilket innebär att de svenska innehaven ej hängt med index under veckan. I övrigt har det inte skett några transaktioner.

FSCORE

Vi går vidare och kollar hur vår projekt portfölj som helt och hållet är baserad på F-SCORE strategin har presterat under veckan. För er nya läsare här på bloggen så tillägger jag att denna portfölj är fiktiv och jag håller på att utvärdera strategin FSCORE för att se om den i längden kan slå börsen eller om det bara är slumpen som avgör. Därav så kör jag veckovisa-uppdatering utav strategin och redovisar resultaten här på bloggen. För en vidare förklaring utav F-SCORE strategin, klicka här. I slutet utav föregående vecka så uppgick värdet utav FSCORE portföljen till 94 287,72 SEK. Idag så är det totala värdet på portföljen 91 011,00 SEK. Vilket innebär att portföljen under veckan rasat i värde med 3 276,72 SEK. I procent så är det en nedgång på -3,33%. Portföljen har gått rätt dåligt sedan den skapades och i nedanstående bild så ser ni en överblick över portföljen.

Magic-Formula

Då kilar vi vidare och ser över hur Magic-Formula portföljen har presterat under veckan som varit. Det ska tilläggas att även denna portfölj är fiktiv då tanken här är att utvärdera strategin på samma sätt som F-SCORE strategin. För en vidare förklaring utav Magic-formula strategin, klicka här. I slutet utav föregående vecka så var portföljens totala värde 102 180,67 SEK. Idag så är portföljen värd totalt sett 100 794,87 SEK. Vilket i korta drag innebär att portföljen minskat i värde med -1 385,8 SEK. Det motsvarar en procentuell nedgång på -1,4%. Så inte en särskilt bra vecka för Magic-formula portföljen. Det vi däremot kan konstatera är att Magic-formula portföljen hittills i år har presterat bättre än både min utdelningsportfölj och FSCORE portfölj. I nedanstående bild så framgår en överblick över Magic-formula portföljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *