Vecka 22 – Magic Formula / FSCORE

God morgon vänner!

Helgen är inledd och börsveckan är över, vilket leder mig till att se över hur mina olika portföljer har presterat under den gångna börsveckan. I det här inlägget så kommer jag att gå igenom och se över hur mina två projekt portföljer (Magic-formula och F-SCORE) har presterat. För er nya läsare här på bloggen som vill grotta ner er mer i dessa strategier, så refererar jag till att läsa inläggen nedan för att förstå hur dessa strategier fungerar. Det går även att screena fram dessa bolag via verktyget Börsdata för att få fram bolag som passar strategierna.

  • Förklaring utav Magic-formula strategin, klicka här
  • Förklaring utav F-SCORE strategin, klicka här.

Magic-formula

Vi kör igång och börjar med att se över hur Magic-formula portföljen har gått. I slutet på föregående börsvecka så uppgick det totala värdet utav portföljen till 100 675,06 SEK. Idag så är portföljen värd 102 180,67 SEK. Så med lite enkel mattematik så kan vi se att portföljen har stigit i värde med +1 505,61 SEK. I procentuella termer så är det en uppgång med +1,52%. Portföljen har sedan den skapades avkastat +2,83% och i kronor +2 810,12 SEK. I nedanstående bild så framgår en överblick på portföljen.


F-SCORE

I slutet på föregående vecka så var FSCORE portföljen värd totalt sett 92 696,9 SEK. I dag så uppgår det totala värdet utav portföljen till 94 287,72 SEK. Som vi kan se med blotta ögat så har portföljen under veckan presterat väldigt likt Magic-formula portföljen. I svenska kronor så har portföljen under veckan stigit i värde med +1 590,82 SEK. Det är en procentuell uppgång under veckan på +1,61%. Portföljen har nu sedan den skapats levererat en negativ avkastning på -4,18%. I svenska kronor är det en total negativ avkastning på -4 109,68 SEK. Som vi ser så har magic-formula portföljen börjat dra ifrån FSCORE portföljen. I nedanstående bild så framgår en överblick över portföljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *