Vecka 20 – Magic-formula / FSCORE

God dag på er vänner!

Idag är det söndag och helgen närmar sig sitt slut. Jag hoppas i alla fall att ni har haft en skön och uppfriskande helg, samt vilat upp er inför kommande arbetsvecka. Även om det såklart är tråkigt att helgen snart är över så är det alltid roligt när börsen öppnar.

I det här inlägget så kommer jag att skriva en veckouppdatering utav FSCORE och Magic-formula portföljerna. Ni stammisar här på bloggen vet troligtvis om att jag håller på att utvärdera Magic-formula och F-SCORE strategierna. Men för er som är nya här på bloggen och vill grotta ner er mer i dessa strategier, så refererar jag till att läsa inläggen nedan för att förstå hur dessa strategier fungerar.

  • Förklaring utav Magic-formula strategin, klicka här
  • Förklaring utav F-SCORE strategin, klicka här.

Magic formula

Vi börjar med att kolla hur Magic-formula portföljen har presterat under veckan som varit. I slutet på föregående vecka så uppgick det totala värdet utav Magic-formula portföljen till 98 648.59 SEK. Idag är portföljens totala värde 97 845.11 SEK. Vilket innebär att vi under veckan upplevt en negativ avkastning på -803.48 SEK. Det är en procentuell nedgång i portföljen med -0.81%. Portföljen har nu sedan den skapades 2021-12-21 levererat en negativ avkastning med -1.54%. I svenska kronor motsvarar det en nedgång på -1 524.44 SEK. Så med andra ord så har portföljen stått och stampat i snart ett halv år. Nedanstående bild ger en överblick över portföljen.

FSCORE

Nu går vi vidare och ser över hur FSCORE portföljen har presterat. I slutet utav föregående vecka så var det totala värdet utav FSCORE portföljen 89 385.34 SEK. Idag så uppgår värdet utav portföljen till hela 90 848.58 SEK. Portföljen har således levererat en positiv avkastning under veckan på +1 463.24 SEK. Det är en procentuell uppgång på +1.49%. Så den här portföljen har under veckan presterat bättre än Magic-formula portföljen. Däremot så går portföljen avsevärt sämre då den avkastat -7.67% sedan den skapades 2022-01-03. I svenska kronor är denna procentuella nedgång på -7.67% ekvivalent med en värdeminskning på -7 548.82 SEK. Nedanstående bild visar en överblick utav portföljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *