Vecka 20 – Utdelningsportföljen

God helg på er vänner!

Jag hoppas alla har fått en fin inledning på helgen och vilar upp sig rejält inför kommande arbetsvecka. Börsveckan är i alla fall över vilket betyder att det äntligen är dags att sammanställa hur portföljen har presterat under veckan. Portföljen har under den gångna veckan levererat en positiv avkastning på +0.25%. I svenska kronor är det en värdeökning med 81 SEK. Så portföljen har mer eller mindre stått och stampat. Utdelningsportföljen har två beståndsdelar – Ett ISK med alla de inhemska bolagen och en KF med alla de utländska bolagen i portföljen. Anledningen till att jag har de utländska bolagen på en KF är av skatteskäl. Jag tänkte att vi ser över dessa två beståndsdelar var för sig.

ISK-kontot har under veckan gått +0.18%, vilket i svenska kronor då är en avkastning på +39 SEK. Även om avkastningen inte är något att sabrera en champange-flaska och fira så är det i alla fall en positiv avkastning. Medans storbolags indexet OMXS30 backade -0.86% så får jag se det som en seger i sig att portföljen gått bättre än index.

Den utländska portföljen (KF) har under veckan gått något bättre än de svenska innehaven på ISK. Dock är utvecklingen här också väldigt svag. Denna del utav portföljen har under veckan ökat i värde med +41 SEK, vilket motsvarar en procentuell uppgång på +0.40%. Det amerikanska indexet DJ USA backade rätt rejält under veckan (-2.94%). Så även här är jag glad för det lilla.

I övrigt har det inte skett några transaktioner förutom två små utdelningar som ramlat in. Det har inkommit en utdelning ifrån Realty Income Corp på 9.94 SEK och en till utdelning ifrån Omega Healthcare investors inc på 60.64 SEK.

Ha en trevlig helg hörni!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *