Vecka 19 – Magic formula / FSCORE

God dag på er!

Idag är det söndag vilket tyvärr mynnar ut i att helgen är på väg mot sitt slut. Även om jag inte ser fram emot en arbetsvecka så ser jag fram emot att börsen öppnar imorgon. Jag håller tummarna för att vi får uppleva en glad börs den kommande veckan då jag behöver lite medvind i seglen nu för att återhämta förlusterna på senare tid. Igår skrev jag en veckouppdatering utav utdelningsporföljen, vill du läsa det inlägget så klicka här. Idag så är det dags att kolla hur Magic-formula och FSCORE portföljerna har presterat under veckan.

Ni stammisar här på bloggen vet troligtvis om att jag håller på att utvärdera Magic-formula och F-SCORE strategierna. Men för er som är nya här refererar jag till att läsa inläggen nedan för att förstå hur dessa strategier fungerar.

  • Förklaring utav Magic-formula strategin, klicka här
  • Förklaring utav F-SCORE strategin, klicka här.

Magic Formula

Vi börjar med att titta på hur Magic-formula portföljen har gått. I slutet på föregående vecka så var portföljens totala värde 99 815.27 SEK. Portföljens värde har dessvärre sjunkit under veckan och värdet på portföljen är just nu 98 648.59 SEK. Med lite enkel matte så ser vi att portföljen har sjunkit i värde med -1 166.68 SEK. En procentuell nedgång med -1.18%. Med andra så var det ingen vidare vecka för portföljen. Indexet OMXS30 gick upp +2.51, så i jämförelse med storbolags indexet så gick portföljen klart sämre. Portföljen har sedan den skapades 2021-12-21 levererat en negativ avkastning på -0.73%. I svenska kronor är motsvarar det en förlust på -721.96 SEK. Nedanstående bild ger en överblick över portföljen.

FSCORE

Vi spinner vidare och kikar på FSCORE portföljen. Jag har tyvärr tråkiga nyheter här också. FSCORE portföljen har också sjunkit i värde. I slutet på föregående vecka så var värdet utav FSCORE portföljen 90 813.66 SEK. Idag så är portföljens totala värde 89 385.34 SEK. Portföljen har därav minskat i värde med -1 428.32 SEK. I procent så är detta en nedgång på -1.45%. Så FSCORE portföljen har under veckan gått snarlikt som Magic-formula och därav även sämre än indexet OMXS30. Jag är glad att jag inte stoppat in egna pengar i denna ”projekt portfölj” då den gått riktigt dåligt. sedan portföljen skapades 2022-01-03 så har den gett en negativ avkastning på -9.16%. I SEK är det en nedgång på -9 012.06 SEK. Nedanstående bild ger en överblick över hur portföljen ser ut just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *