Vecka 19 – Utdelningsportföljen

God morgon vänner!

Arbetsveckan är nu över och det har övergått till att bli helg, vilket även innebär att börsen har klappat igen böckerna. Som vanligt när börsveckan är slut så skriver jag en sammanfattning över mina olika portföljer. För att se om det skett något av utmärkande karaktär samt för att få en överblick över hur prestationen sett ut i de olika portföljerna. Det har varit ett riktigt surt klimat på börsen de senaste veckorna så det hade varit skönt med en vecka med positiv avkastning.

Så hur har portföljen presterat?

Portföljen har i helhet under veckan levererat en positiv avkastning i svenska kronor på +1 278 SEK. I procentuella termer är detta en uppgång med +4.19%. Vilket innebär att vi äntligen fått en bra och stark vecka på börsen. Det har verkligen varit välbehövligt efter nedgångarna på senare tid. Knappt så att jag kommer ihåg sist jag hade en vecka med positiv avkastning. Indexet OMXS30 har under veckan presterat en positiv avkastning på +2.51%. Det amerikanska indexet DJ USA har däremot gått sämre och haft en negativ avkastning på -2.40%.

Utdelningsportföljen består utav två delar, ett ISK med alla de svenska innehaven och en KF med de utländska innehaven. Om vi kollar separat hur dessa två beståndsdelarna i portföljen har presterat under veckan så ser det lite annorlunda ut. De svenska innehaven (ISK) har under veckan haft en stark uppgång på +5.13%. Vilket i kronor är en uppgång på +1 043 SEK. Vi kan därför konstatera att de svenska innehaven gått bättre än indexet OMXS30. De utländska innehaven har också levererat en positiv avkastning, men inte en lika stark uppgång som de svenska innehaven. Den utländska delen utav portföljen har under veckan lämnat oss med en positiv avkastning på +235 SEK och +2.32%. Vilket är en bättre utveckling än indexet DJ USA har haft. Så allt som allt en bra vecka för portföljen.

I utdelningsväg så har det inkommit några små utdelningar. Detaljer om dessa utdelningar syns i nedanstående tabell.

BolagUtdelnings (SEK)
Investor54 SEK
British American Tobacco40.92 SEK
PEAB130 SEK

I övrigt så har det skett en del köp och ett sälj. Jag har sålt mina aktier i Swedish Match efter att kursen rusade på grund utav buddiskussioner. Vill du läsa mer om det så klicka här. Jag har sedan investerat dessa likvider jag fick utav försäljningen i några befintliga innehav. Vill du veta vad jag har köpt så klicka här för att läsa om det.

Ett svar på “Vecka 19 – Utdelningsportföljen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *