Vecka 17 – Utdelningsportföljen

God lunch på er!

Börsveckan är som ni vet över och därav tänkte jag i det här inlägget skriva en veckosammanfattning över utdelningsportföljen. Under gårdagen skrev jag en veckouppdatering över mina två regelbaserade projekt portföljer. Vill ni läsa veckouppdateringen utav Magic-formula och FSCORE portföljerna så klicka här.

Utdelningsportföljen består utav två delar. Ett ISK med de svenska innehaven och en KF med de utländska innehaven. Vi börjar med att kolla på hur de svenska innehaven har presterat under veckan. Portföljen har under veckan sjunkit i värde med -2.88%. I svenska kronor blir det en värdeminskning med -633 SEK. Den procentuella nedgången på -2.88% kan jämföras med Stockholms börsens index OMXS30 som under veckan har gått ner -1.72%. Så tyvärr presterade index bättre än de svenska innehaven denna vecka.

De utländska innehaven som ligger på en KF gick dessvärre ännu sämre än de svenska innehaven. Kapitalförsäkrings kontot levererade en negativ avkastning med -3.89% under veckan. I svenska kronor är det en negativ avkastning med -397 SEK. Den procentuella utvecklingen kan jämföras med det amerikanska indexet DJ USA som under veckan också lämnat en negativ avkastning på -3.32%. Så även här gick index bättre än portföljen. Portföljen i helhet är just nu värd 34 127 SEK och har under veckan minskat i värde med -3.20% och i Svenska kronor -1 030 SEK. Så ingen vidare bra vecka med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *