Vecka 17 – FSCORE / Magic-formula

God lunch på er vänner!

Det var det officiellt helg och börsen har stängt. Tyvärr blir det jobb helg för egen del. Men jag hoppas att ni andra får en trevlig valborg och tar det någorlunda lugnt! Nåväl, i det här inlägget tänkte jag skriva en veckosammanfattning över FSCORE och Magic-formula portföljerna. Ni stammisar här på bloggen vet troligtvis om att jag håller på att utvärdera Magic-formula och F-SCORE strategierna. Men för er som är nya här refererar jag till att läsa inläggen nedan för att förstå hur dessa strategier fungerar.

  • Förklaring utav Magic-formula strategin, klicka här
  • Förklaring utav F-SCORE strategin, klicka här.

Magic-formula

Vi börjar med att kolla på hur Magic-formula portföljen har presterat under veckan som passerat. Det totala värdet utav Magic-formula portföljen var i slutet på föregående vecka 96 875.17 SEK. Idag så är värdet exakt 99 446.01 SEK. Rent spontant ser vi att portföljen har gett en positiv avkastning under veckan. För att vara exakt så har portföljen under veckan levererat en avkastning på +2570.84 SEK. I procent så är det en avkastning på +2.59%. Så en bra vecka för Magic-formula portföljen helt enkelt.

En allmän översikt över portföljen syns i nedanstående bild. Som vi ser så har portföljen nu avkastat +0.08% sedan den skapades. Så vi är ungefär tillbaka där vi började 2021-12-21. Förhoppningsvis kommer Ferronordic att återhämta sig, men jag tror inte det kommer ske inom den närmsta tiden.


FSCORE

Dags att kolla på hur FSCORE portföljen har presterat under veckan. I slutet på föregående vecka så var portföljens totala värde 96 917.84. Idag så är den regelbaserade portföljen värd totalt sett 94 427.6 SEK. Ingen vidare avkastning för portföljen med andra ord. Portföljen har under veckan sjunkit i värde med -2 490.24 SEK. I procent så är det en negativ avkastning med -2.53%. Sedan portföljen skapades 2021-01-03 så har den levererat en negativ avkastning med -4.03%. I kronor så är det en negativ avkastning med -3 969.8 SEK. Så än så länge så får FSCORE portföljen pisk utav Magic-formula portföljen. Nedanstående bild är en översikt av portföljen.

Ett svar på “Vecka 17 – FSCORE / Magic-formula”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *