Tele2 rapporterar för Q1

Ett innehav i min utdelningsportfölj rapporterade idag för det första kvartalet. Bolaget som släppte sin rapport för det första kvartalet i år var Tele2. Även om det blir mer att hålla koll på och läsa igenom, så tycker jag det är spännande när rapporterna ifrån bolag i ens innehav släpps. Så hur löd finanserna i rapporten?

Nettoomsättningen landade på 6 744 miljoner SEK. Motsvarande period förra året var nettoomsättningen 6 550 miljoner SEK. Detta betyder att bolaget ökade nettoomsättningen med 3.0%. Konsensus ifrån analytiker var 6 696 miljoner SEK. Så bolaget slog konsensus.

Justerat EBITDA landade på 2 798 miljoner SEK. I Q1 förra året så låg det på 2 630 miljoner SEK. Bolaget ökade finanserna här med 6.4%. Konsensus var 2 754 miljoner SEK. Så även här var konsensus lägre än vad bolaget levererade. Justerad EBITDA marginal blev 41.5%, förra året var nyckeltalet 40.2%. Konsensus var 41.1%.

Rörelseresultatet blev i det första kvartalet i år 2 903 miljoner SEK. Samma period föregående år så låg det på 1 202 miljoner SEK. Detta är en ökning med 141.5%. Rörelsemarginalen hamnade på 43%. Q4 2021 så var marginalen för rörelseresultatet 18.4%. Bolaget ökade även sitt nettoresultat med 186% ifrån 2 474 miljoner SEK ifrån 865 miljoner SEK. Även resultat per aktie har såklart ökat rejält. Resultat per aktie landade på 3.59 SEK. Samma period förra året så var resultat per aktie 1.26 kronor per aktie. En ökning med 184.9%. Det man får ha med sig när man läser rapporten och allt ser ut som guld och gröna skogar. Är att resultatet är lite dopat på grund utav försäljningen/avyttringen utav T-MOBILE i Nederländerna. Men med det sagt så tycker jag att Tele2 leverade en bra rapport och är nöjd som aktieägare i detta bolag.

Ett svar på “Tele2 rapporterar för Q1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *