Fastighetsbolag nervärderas

Något som jag personligen inte brukar lägga allt för mycket energi på är köp-/sälj-rekommendationer. Som är utfärdade utav olika analyshus eller banker. Däremot bör man som vanligt vara öppen till all tillgänglig information som publiceras kring ens innehav. Och därefter bilda sig en egen uppfattning och ta egna beslut. Man bör inte vara selektiv kring information och bortse ifrån risker och negativ informationsspridning. Många som äger aktier i fastighetsbolag eller har bolag inom sektorn under bevakning har nog inte missat att ett flertal bolag har tappat några procent i aktiekursen. Detta beror på att Handelsbanken har utfärdat analyser för ett flertal bolag inom fastighetssektorn. Där resultatet utav analyseringsprojektet var att ett flertal börsnoterade bolag inom fastighetssektorn fick sänkta riktkurser och rekommendationer. För att vara exakt så var det 11 fastighetsbolag som fick sänkta rekommendationer. Det man bör ha i åtanke är att dessa sänkta riktkurserna för de flesta bolagen är på 3 månaders sikt.

Bankens huvud kommentar kring varför riktkurser sänkts är följande – ”Högre finansieringskostnader, dyrare nyproduktion och en ökad risk för recession/stagflation samt relativt höga värderingar får oss att inta en mer försiktig syn på aktierna i fastighetssektorn

Nedanstående tabell som jag har skapat visar vilka bolag som Handelsbanken är sänkt riktkurserna för.

AktieBankens kommentar
TrianonHandelsbanken sänker kort rekommendation till sälj från behåll
NP3Handelsbanken sänker kort rekommendation till sälj från behåll
PlatzerHandelsbanken sänker kort rekommendation till sälj från behåll
John MattssonHandelsbanken sänker kort rekommendation till sälj från behåll
BalderHandelsbanken sänker kort rekommendation till sälj från behåll
StendörrenHandelsbanken sänker kort rekommendation till behåll från köp
ParadoxHandelsbanken sänker kort rekommendation till behåll från köp
CastellumHandelsbanken sänker kort rekommendation till behåll från köp
WihlborgsHandelsbanken sänker kort rekommendation till sälj från behåll
CatenaHandelsbanken sänker kort rekommendation till behåll från köp
HebaHandelsbanken sänker kort rekommendation till sälj från behåll

Så hur agerar jag?

Castellum är det bolag jag själv har i min portfölj som har fått sin riktkurs sänkt. Jag är väldigt långsiktig i mitt ägande, så jag lägger inte mer energi på detta för tillfället och kommer fortsätta att köpa aktier regelbundet. Så inget nytt agerande från min egen sida på grund utav detta.

2 svar på “Fastighetsbolag nervärderas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *