Vecka 15 – Utdelningsportföljen

God morgon på er och glad påsk!

Det var kortvecka på börsen den här veckan i.om påskvecka. Av någon anledning så tycker jag det är tråkigt när börsen stänger tidigt även fast att jag är väldigt långsiktig i mitt sparande. Samt att jag har lärt mig att inte kontant sitta och övervaka mina innehav i portföljen. I.om att jag inte riktigt varit inne på banken och kollat hur det gått för mina innehav så ska det bli spännande att se hur portföljen har presterat. Jag har dock läst nyheter/PM som kommit ut om bolagen så dessvärre säger min intuition mig att portföljen har utvecklats negativt.

Så vi kör igång!

Portföljen är idag värd totalt sett 33 571 SEK. Portföljen har under veckan levererat en negativ avkastning i procent på -0.81%. Vilket i svenska riksdaler blir en avkastning på -255 SEK. Så ingen superkul vecka för portföljen, men jämför jag utvecklingen med indexet OMXS30 så har portföljen i alla fall gått bättre än index. OMXS30 stängde på torsdagen med en veckoavkastning på -1.83%. Det Amerikanska indexet har också levererat en negativ avkastning under veckan på -1.89%. Så även om portföljen utvecklats väldigt svagt och negativt så har den gått bättre än dessa två index.

Om vi bryter ned portföljen i dess två beståndsdelar så ser det rätt så lika ut. De utländska innehaven som ligger på en KF har under veckan levererat en negativ avkastning på -0.85%. Vilket i kronor blir -76 SEK. Mina Svenska innehav ligger på ett ISK och har under veckan levererat en negativ avkastning på -0.80%, vilket i kronor är -179 SEK. Så summa av kardemumman så har portföljen gått bättre än index, men inte levererat någon positiv avkastning under veckan.

Det har inte skett några köp eller sälj transaktioner under veckan. Däremot så har det inkommit en utdelning ifrån Volvo B aktien på 208 SEK. Nedanstående bild är en översikt utav portföljen just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *