Ett måste för alla aktie investerare

Ett verktyg som verkligen växt på senare tid och blivit helt fantastiskt är Börsdata. Som är ett screenings verktyg som håller data för tusentals bolag. Alla bolag jag behövt analysera eller kollar närmare på har funnits i verktyget. Det finns såklart bolag på mindre marknader som eventuellt inte finns med. Men inget jag själv har stött på. Jag personligen gillar verktyget skarpt. Ni som följer mig här på bloggen har nog sett mig nämna verktyget tidigare i mina bolagsanalyser. Då jag alltid använder verktyget när jag skriver en bolagsanalys. Börsdata underlättar och snabbar verkligen på processen med att kolla upp bolag och snabbt få en översikt om det är ett bolag man vill titta närmare på. Men inte bara det, verktyget låter dig dyka ner i finanserna i bolaget och se alla möjliga olika nyckeltal samt se annan data. Verktyget är inte gratis att använda ifall vi som användare vill ha tillgång till ett flertal olika funktioner och data. Det finns en tabell på hemsidan som visar vilka olika funktioner som ingår i paketen. Klicka här för att komma till prissidan.

Att ha tillgång till en screener som börsdata är såklart inget måste. Det går att manuellt räkna ut alla nyckeltal och läsa årsredovisningar eller kolla upp data via ett flertal olika sidor. Men Börsdata underlättar oerhört mycket för en investerare som snabbt vill undersöka ett bolag eller inte vill spendera hela dagen med en massa uträkningar och informationsinhämtning. Så i mitt tyckte så är det här verktyget helt fenomenalt och utvecklas väldigt snabbt.

Jag kommer inte att gå igenom alla funktioner och finesser som finns på Börsdata. Eftersom att det skulle kräva att jag skrev en instruktionsbok om hemsidan. Men som jag tidigare vare inne på i det här inlägget så ger verktyget dig som användare möjlighet att se det mesta i ett bolag. Nyckeltal som P/B, P/E, P/S, utdelningsandel, Soliditet och mycket mer. Det går även att bygga egna filter som filtrerar fram bolag efter egna preferenser. Vill du exempelvis att bolaget ska ha ett starkt kassaflöde, hög direktavkastning eller ett lågt P/E tal så går det alldeles utmärkt att filtrera fram bolag som matchar dessa preferenser. Det finns oändligt många olika filter du som användare själv kan komponera ihop för att matcha ditt urval.

Nedanstående bild visar hur resultaträkningen ser ut för Volvo i Börsdata. Samt ett stapeldiagram för bolagets nettoomsättning för respektive år de senaste 20 åren. Det finns oerhört mycket att se i Börsdata och det har gjort mitt liv som investerare och aktie bloggare mycket enklare. Detta är troligtvis Sveriges bästa aktiescreener.

4 svar på “Ett måste för alla aktie investerare”

    1. Hej Valient,

      Kul att du tittar förbi! Ja, det är en riktigt bra tjänst. Så länge man hittar något som fungerar för en själv!

      Ha det fint och glad påsk!

  1. Själv har jag använt bla Morningstar under många år och det gratis. Analyserna gör jag dessutom själv i Excel, eftersom det ger mig mer insikt än färdigberäknat någonsin kan ge.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    1. Hejsan!

      Morningstar har jag enbart använt för att kolla på fonder. Men bra tips, ska kolla närmare på den sidan för just enstaka aktie innehav! Så länge man hittar en rutin som fungerar bra!

      Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *