Månadsrapport – Utdelningsportföljen

Nu har Avanza äntligen färdig ställt och bearbetat siffrorna för Mars månad. Så det jag tänkte är att jag skriver en månadsrapport över utdelningsportföljen. I det här inlägget tänkte jag ta med alla olika transaktioner som utförts, så som utdelningar, nyköp, sälj och så vidare. Samt gå igenom hur portföljen har presterat i jämförelse med index.

Utdelningsportföljens prestation

Vi börjar med att kolla på hur portföljen har presterat under föregående månad. Som vi kan se i nedanstående stapeldiagram så gjorde jag en insättning under månaden på 1 600 SEK. Portföljens aktieinnehav ökade i värde med totalt sett 1 014 SEK och det trillade in utdelningar för 119 SEK. Inte någon superstark utdelningsmånad, men vi alla börjar någonstans och den här portföljen är fortfarande väldigt ung. Men med tiden så kommer nog snöbollen att börja ta fart så småningom. Den totala värdeförändringen i portföljen uppgick till +2 733 SEK. Innehavens ökning i aktiekurserna med 1 014 SEK motsvarar en ökning med 3.86%.

Vi presterade även bättre än båda indexen OMXS30 och DJ USA. Indexet OMXS30 presterade en negativ avkastning med -1.82% under Mars månad. Medans det amerikanska indexet DJ USA lämnade en positiv avkastning på 3.22%. Då min portfölj till störst del består utav stora svenska bolag så tycker jag det är väldigt bra gjort av portföljen att prestera bättre än både DJ USA och OMXS30.

De bästa bolagen respektive sämsta, under månaden sett till hur aktiekurserna har presterat syns i nedanstående figur.

Transaktioner

Då vi gått igenom hur portföljen har presterat under månaden så tänkte jag att vi spinner vidare och kikar på de olika transaktioner som utförts.

Utdelningarna som trillat in under månaden syns nedanstående tabell. Som jag även nämnde tidigare uppgick den totala utdelnings summan till cirka 119 SEK.

BolagUtdelning i SEK
Handelsbanken110,00
Realty Income Corp9.32

Det har inte skett någon försäljning utav aktier i något bolag. Vilket inte är något jag heller planerar på att göra inom den närmsta tiden. Förutsatt att inget fundamentalt ändras i bolagen jag äger eller om jag hittar andra bolag som jag anser att mina pengar hade arbetat bättre i.

Jag tog in ett nytt bolag i portföljen. Bolaget i fråga var TROW eller T. Rowe Price Group inc. Samt så gjorde jag en mikro transaktion och fyllde på med aktier i Volvo för det som blev över av insättningen. Vill du läsa mer om detaljer kring dessa köp kan du klicka här. Vill du läsa mer om bolaget T. Rowe Price Group inc så kan du klicka här för att läsa bolagsanalysen jag skrivit kring bolaget.

Portföljen idag (2022-04-05)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *