Vecka 13 – Utdelningsportföljen

God morgon på er allesammans!

Jag tänkte idag sammanställa veckorapporten för utdelningsportföljen. Egentligen hade jag tänkt skriva ihop en månadsrapport för portföljen idag. Men eftersom att Avanza ännu inte har bearbetat siffrorna för Mars så får det inlägget skrivas till veckan istället.

Om vi börjar kolla på transaktionerna som utförs under veckan. Så har det trillat in en utdelning ifrån Handelsbanken 110.0 SEK. Utöver det har inte faktiskt inte hänt så mycket. Inga fler utdelningar, sälj eller köp har utförts. Utdelningsportföljens totala värde är idag 34 202 SEK. Under veckan så har portföljen levererat en positiv avkastning på 838 SEK. I procentuella-termer så motsvarar detta en procentuell ökning med +2.73%. Ökningen i procent går att jämföra med börsindexet OMXS30. Indexet har under veckan levererat en avkastning som varit på positiv på +0.62%. Så portföljen har helt klart haft en bra vecka på börsen. Nedanstående bild är en 1 årsgraf över utdelningsportföljens prestation. Den gröna kurvan speglar utvecklingen för utdelningsportföljen. Medans den orange-kurvan är utvecklingen för indexet OMXS30. Som vi kan se så har avkastningen gått bättre än index med råge.

En över blick över portföljen syns i nedanstående bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *