Vecka 12 – Magic formula/FSCORE

Inledning

Hoppas alla har haft en fin helg och har vilat upp sig ordentligt inför kommande arbetsvecka. Jag tänkte prova något annat den här veckan. Vad jag menar är att skriva veckosammanfattningarna för Magic-formula och F-SCORE portföljerna i ett och samma inlägg. Anledningen till det är för att minska utflödet med dessa inlägg på bloggen, så att det inte får en typ utav ”spam-liknande-effekt”. Fungerar det bra så fortsätter jag nog med det i framtiden också. Vi kör igång!


Magic-formula

Som vanligt tar jag med lite info för nya läsare. Är du en trogen följare utav min blogg så kan du hoppa direkt ned till näsa stycke. Jag håller på att utvärdera Magic-formula strategin för att se om denna helt och hållet regel baserade strategi kan slå börsen i avkastning på sikt. Jag har alltså skapat en portfölj som jag kör veckovisa uppdateringar för. Portföljen är helt och hållet skapad efter reglerna för strategin, ingen fundamental analys ligger bakom innehaven. Vill du läsa mer om strategin så kan du klicka här.

Portföljen var under förra veckan värd totalt sett 99 053.85 SEK. Idag är värdet utav portföljen 101 247.7 SEK. Detta innebär att portföljen sedan slutet på föregående vecka har avkastat 2 193.85 SEK. Detta är en procentuell ökning med 2.21%. Portföljen har nu levererat en positiv avkastning med +1.89% sedan den skapades. I SEK blir det +1 877.15 SEK.

Överblick över portföljen:


F-SCORE

Är du en trogen läsare och har koll på projektet kan du hoppa till stycket nedan. Men kort sagt för nya läsare så håller jag på att utvärdera F-SCORE strategin på exakt samma sätt som Magic-formula. Det sker veckovisa uppdateringar för portföljen här på bloggen. Vill du läsa hur denna strategi fungerar så kan du klicka här.

Portföljens totala värde i slutet utav förra veckan var 92 568.45 SEK. Idag uppgår det totala värdet till 94 606.8 SEK. Vilket innebär att portföljen har levererat en positiv avkastning under veckan. Den positiva avkastningen uppgick till 2 038.35 SEK. I procent är det en avkastning på +2.07%. Portföljen har sedan den skapades tyvärr levererat en negativ avkastning på -3.85%. Avkastningen i svenska-kronor är -3 790.6 SEK.

Överblick över portföljen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *