Vecka 12 – Utdelningsportföljen

God lunch vänner, hoppas ni haft en fin inledning på helgen!

Årets börsvecka nummer 12 är nu över. Som vanligt i slutet utav varje vecka så kollar jag hur mina olika portföljer har gått och skriver en sammanfattning om eventuella händelser, transaktioner, portföljens prestation och så vidare. Så det här inlägget är en veckosammanfattning över utdelningsportföljen.

Utdelningsportföljen består utav två delar.

  • KF med utländska innehav.
  • ISK med svenska innehav.

Om vi börjar titta på den utländska delen utav portföljen så har den under veckan levererat en positiv avkastning på +3.29%. I svenska riksdaler motsvarar det en ökning med +265 SEK. Denna prestation kan jämföras med indexet DJ USA som också har gått bra under veckan. Indexet har gått upp +1.61%, vilket innebär att utdelningsportföljens utländska del roligt nog har gått bättre än indexet.

Går vi vidare och tittar på den del utav portföljen som sitter på alla svenska innehav så ser det tyvärr lite annorlunda ut. Den svenska delen utav utdelningsportföljen har backat -3.23% under veckan. I kronor är det en förlust med -705 SEK. Jämförelse indexet OMXS30 har backat -3.32%. Index har alltså gått i princip lika dåligt som mina svenska innehav. Ska man vara petnoga så har portföljen gått bättre än indexet.

Portföljen i helhet har backat -1.54% och i kronor -441 SEK. Portföljens totala värde är just nu 33 487 SEK. Portföljen växer sakta men säkert!

Det har inte trillat in någon utdelning under veckan. Däremot så köpte jag under gårdagen aktier i två st bolag. Ett befintligt bolag och ett helt nytt. Vill du läsa om mina köp så kan du klicka här.

Portföljen just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *