Vecka 11 – Magic formula

Vill du se hur det gick för utdelningsportföljen under veckan? Klicka här.

Ni som följer mig regelbundet vet att jag håller på att utvärdera Magic-formula strategin för att se om den kan slå börsen i längden. Ni som är nya läsare hänvisar jag till att läsa inlägget här. För att förstå hur strategin fungerar och vad som är meningen med projektet. Skulle du vilja bygga en egen Magic-formula portfölj så rekommenderar jag också att läsa inlägget.

Men nu är det i alla fall dags att se efter hur portföljen har presterat under veckan. I slutet på föregående vecka så var portföljen värd totalt 97 386.58 SEK. Idag består portföljen av ett totalt värde på 99 053.85 SEK. Vilket innebär att portföljen under vecka 11 levererade en positiv avkastning med 1 667, 27 SEK. I procent är det en ökning med +1.68%. Portföljen har nu avkastat –0.32% sedan den skapades. Portföljen är snart tillbaka på plus sidan om det fortsätter tugga på så här. Det är främst bolaget Ferronordic som drar ner portföljen rejält av självklara skäl. Då bolaget bedriver 80% av sin verksamhet i Ryssland eller åtminstone dess försäljning. Jag har inkluderat en bild på portföljen nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *