Vecka 9 – Utdelningsportföljen

Börsen har klappat igen böckerna för veckan. Vilket leder mig till att undersöka hur det gått för utdelningsportföljen. Veckan har inte varit särskilt snäll mot portföljen, däremot har den presterat bättre än indexet OMXS30. Men sämre än det amerikanska indexet DJ USA. Totalt sett så har portföljen backat -3.55% under veckan, ingen rolig avkastning direkt. -3.55% i avkastning betyder att portföljen totalt sett minskat med -1 011 SEK. Men jag är inte särskilt orolig då jag fortsätter månadsspara och tror på min strategi och mina innehav. Det blir bra på sikt. I jobbigare turbulenta tider som dessa är det viktigt att hålla sig till sin plan och det är vad jag tänker göra.

Den utländska delen utav portföljen (KF kontot) har under veckan avkastat +0.69%. Medans indexet DJ USA har avkastat -1.58%. Så den utländska delen utav portföljen har i alla fall gått bättre än jämförelse-index trots att portföljen i helhet gick sämre. I svenska kronor så har de utländska innehaven ökat med +53 SEK.

Den svenska delen utav portföljen (ISK kontot) har under veckan avkastat -5.15%. Vilket jag brukar jämföra med indexet OMXS30. Indexet har i sin tur backat -7.28%. Så även fast att de svenska innehaven gått riktigt dåligt så har indexet OMXS30 gått ännu sämre. I svenska kronor så har de svenska innehaven minskat med 1 064 SEK.

I övrigt har det inte skett några transaktioner eller utdelningar under veckan.

Bild över portföljen

Ett svar på “Vecka 9 – Utdelningsportföljen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *