Vecka 9 – Magic formula

Jag har precis släppt en veckosammanfattning för utdelningsportföljen. Är du intresserad utav att se hur det gick så kan du klicka här.

Men det här inlägget kommer sammanfatta hur Magic-formula portföljen har gått under veckan. Ni som följer mig regelbundet vet att jag håller på att utvärdera Joel Greenblatts strategi Magic-formula. För att se om strategin verkligen kan slå marknaden i längden. Vill du lära dig mer om strategin så rekommenderar jag att du läser inlägget där jag skriver hur strategin fungerar och vad den går ut på. Du hittar det inlägget igenom att klicka här.

Portföljen är i alla fall just nu värd totalt 96 159.52 SEK. När jag komponerade ihop portföljen så var den värd 99 370.55 SEK. Vilket innebär att den hittills levererat en negativ avkastning på -3.23%. Föregående vecka så var portföljen värd 99 492.4 SEK. Vilket innebär att portföljen under den senaste börsveckan avkastat -3.35%. I svenska kronor blir det en negativ avkastning på -3 332.88 SEK.

Nedanstående bild visar hur portföljen ser ut just nu. Tyvärr så har Ferronordic gått ner -78.99% i.om att 80% utav deras försäljning sker i Ryssland. Och vi alla vet nog hur det är i Ryssland just nu. Men då det här är en regelbaserad portfölj så kommer jag inte ändra någonting utan fortsätta lita helt blint på strategin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *