Vecka 8: Magic formula

En minst sagt turbulent börsvecka har passerat. Vilket innebär att det är dags att skriva ihop en veckosammanfattning om hur Magic-formula portföljen har stått sig i dessa sorgliga tider. Jag tror inte någon har undgått krigspolitiken. Kriget mellan Ryssland och Ukraina, så jag väljer att inte skriva något mer om det i det här inlägget.

Portföljen är just nu värd 99 492.4 SEK och har sedan den skapades levererat en avkastning på +0.12%. I svenska kronor blir avkastningen +121.85 SEK. I slutet utav vecka 7 (Förra veckan) så var portföljen värd 100 878.26 SEK. Vilket innebär att portföljen den senaste veckan levererat en avkastning på -1.4%. Vilket motsvarar -1 385.86 SEK. Jämför vi veckans avkastning på -1.4% med indexet OMXS30 så har portföljen gått lite bättre. Indexet avkastade under veckan -2.56%.

Nedanstående bild visar portföljen i skrivande stund. Som vi tydligt kan se är det mest Ferronordic som drar ner portföljen på grund utav att bolaget har stor del utav sin verksamhet i Ryssland (80%). Jag är dock övertygad om att kursen kommer att återhämta sig på sikt.

Ett svar på “Vecka 8: Magic formula”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *