Vecka 7 – Utdelningsportföljen

God morgon på er!

Börsvecka nummer 7 för i år är officiellt över. Vilket leder oss till kika på hur utdelningsportföljen stått sig i ovädret. Om vi börjar med att kolla på börsen så har indexet OMXS30 gått ner -4.19%. Inte någon super bra vecka för de 30 mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen med andra ord. Kollar vi hur DJ USA gått, så gick indexet enbart ned -1.71% under veckan. Betydligt bättre utveckling än OMXS30. Utdelningsportföljen gick totalt ned -2.63% under veckan, vilket resulterade i en förlust på -741 SEK. Kollar vi ISK (svenska innehav) och KF (Utländska innehav) separat så ser det lite annorlunda ut. Den svenska delen utav utdelningsportföljen gick back -3.96%. Vilket motsvarar -848 SEK. Snäppet bättre än Indexet OMXS30, men fortfarande inte en utveckling man vill hänga i julgranen direkt. Den utländska delen (KF) gick faktiskt med en vinst på +1.62%. Vilket motsvarar en ökning med +108 SEK. Den utländska delen utav portföljen är mindre än den Svenska. I utdelningsväg så ramlade det in några mindre utdelningar. Det kom en utdelning ifrån Omega Healthcare Investor INC55.89 SEK och Realty Income corp 9.13 SEK. Samt en utdelning ifrån British American Tobacco20.35 SEK.

I måndags köpte jag även aktier i Investor och Castellum. Vill du se exakta detaljer kring köpen så kan du göra det igenom att klicka här.

Portföljen just nu.

2 svar på “Vecka 7 – Utdelningsportföljen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *