Vecka 7 – Magic formula

Då var det dags att rapportera hur Magic-formula portföljen presterat under veckan som passerat. Vill du läsa hur det gick för utdelningsportföljen så kan du klicka här. Under veckan så har börsindexet OMXS30 backat -4.19%. Magic-formula portföljen har under veckan backat -3.80% dessvärre. Inte riktigt lika illa som börsindexet OMXS30 dock. Portföljen har sedan den skapats avkastat +1507.71 SEK vilket motsvarar en total avkastning på enbart 1.52%. Tyvärr är det lite turbulenta tider just nu på börsen och jag förväntar mig inte någon större avkastning på kort sikt. Portföljens inköpsvärde var 99370 SEK och är just nu värd 100878 SEK. Bild över portföljen finns nedan och största anledningen till att portföljen backat så mycket beror på bolaget Ferronordic som har stor del av sin försäljning i Ryssland. Vilket inte kanske är särskilt roligt med dagens spänningar/krigs-politik mellan Ukraina och Ryssland. Vill du lära dig mer om magic-formula och detta projekt jag utför där jag utvärderar strategin så kan du läsa mer i inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *