Börsen dippar -Jag köper

Notera: Inget jag skriver skall ses som köpråd eller köprekommendationer.

Ingen har nog undgått att börsen gått lite taskigt hittills under dagen. Detta beror främst på spänningarna mellan Ryssland och Ukraina. Jag har i alla fall tagit tillfälle i akt och köpt på mig lite fler aktier. Den Amerikanska börsen har inte öppnat ännu. Så jag lämnar det osagt hur det kommer att gå där, men jag tippar mina slantar på att även den amerikanska börsen kommer att backa vid öppning. Men om vi kollar börsindexet OMXS30 för Stockholmsbörsen så har indexet gått ner -3.32% sedan öppningen i morse. Min egen utdelningsportfölj är hittills ned -3.81% idag, så det är en tuff dag för gubbportföljen.

Men hur som helst, tillbaka till ämnet. Jag köpte på mig fler aktier i två bolag då jag såg att dessa kursmässigt tappat en del på senare tid. Jag tror det kommer att bli bra köp i längden. Bolagen jag köpte in mig i var Castellum och Investor. Investor går väl i princip som börsindexet och har tappat som det mesta annat på börsen i år. Castellum däremot har haft det lite kämpigt på börsen sedan Rutgher Arnhult tog över skeppet och styrde med järnhand.

Castellum köpte jag 5 aktier för ett totalbelopp på 1 030,50 SEK. Inköps kursen var 206,10.

I investor köpte jag 6 aktier för 1 155,00 SEK totalt. Inköps kursen var 192,50 SEK.

Total köpesumma uppgick till 2 185 SEK. Jag hade egentligen inte planerat på att köpa fler aktier förens lönen kommer. Men nu blev det så, då jag gärna köper när det är tuffare tider på börsen.

3 svar på “Börsen dippar -Jag köper”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *