En stor omställning i mitt liv

En sak som jag gått och grubblat på väldigt länge. Och som jag och min sambo nu bestämt oss för, är att börja plugga. Det kanske inte riktigt har något med just ekonomi att göra men det kommer troligtvis att påverka min privatekonomi negativt då CSN bidrag + lån inte är något att hänga i julgranen direkt. Men då vi är två stycken så kommer det nog fungera bra och leda till att jag har några kronor extra i slutet utav månaden att sätta in på börsen. Det här är egentligen anledningen till att jag dragit ned lite på min sparkvot på sistone och tagit det rätt lugnt ifrån första början när jag startade min utdelningsportfölj. Anledningen är då att jag vill vara konservativ med insättningarna och ha en väldigt stor buffert på sidan om. Så att jag inte någonsin inom den snaraste framtiden kommer att behöva sälja av mina tillgångar i aktier utan låta portföljen fortsätta ticka på fast med lite mindre insättningar varje månad. Det kommer nog vara en stor omställning att gå ifrån en bruttolön på över 400 000 SEK till att leva på det lilla man får. Men det kommer säkerligen att gå bra då jag har byggt upp en rätt stor buffert på senare tid. Programmet jag ska söka till är ekonomprogrammet då just ekonomi i allmänhet är något jag är väldigt intresserad över. Sen efter plugget är slut är jag säker på att till en början kommer min månadslön att vara lägre än min nuvarande lön. Men det är jag inte så brydd om då jag hellre jobbar med någonting jag tycker är kul och intresserad över. Samt att framtida karriärmål kommer troligtvis att avlöna sig bättre då jag tycker att jag stagnerat i mitt nuvarande yrke. Anledningen till detta är egentligen att jag inte tycker att mitt nuvarande jobb inom IT är särskilt underhållande längre och att jag tappat intresset helt enkelt. Så jag tycker att det är dags att vända blad och prova något nytt medans man fortfarande kan. Detta kommer dock inte påverka bloggen negativt utan troligtvis snarare ge mig mer fler idéer och kunskap om saker att skriva om. Men jag är taggad och även fast jag inte efter några år i arbetslivet är särskilt sugen att sätta mig ner i skolbänken igen så tror jag att det är något som kommer gynna mig på sikt. Sedan betyder inte utbildning framgång. Men jag tror att det öppnar nya karriärmöjligheter för mig och kommer ge mig en bättre förståelse för hur ekonomin fungerar i allmänhet. Kanske även på sikt göra mig till en bättre investerare?

7 svar på “En stor omställning i mitt liv”

 1. Wow, det låter superspännande med plugg! Det kommer bli kanon, ser framåt att fortsätta följa din resa 🙂

  1. Hej,

   Kul att du tittar förbi.Ekonomprogrammet är 3 år, så lite längre än jag kanske hade velat sitta i skolbänken. Men lite jävulskaper får man väl ta om man ska komma vidare i livet!

   Ha det fint!

    1. Hej igen,

     Det är lite oklart faktiskt. Eventuellt till en början redovisningsekonom och sedan spåret till revisor om man orkar kanske? Tiden får visa vägen i detta fallet tror jag!

     Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *