Vecka 6 – Magic Formula

Dags att kolla hur vår lilla Magic-formula portfölj har gått under veckan. Ni som regelbundet följer mig vet att jag håller på att utvärdera Joel Greenblatt’s strategi ”Magic-formula”. För er som är nya läsare här på bloggen så kan ni läsa inlägget här för att få en bättre förståelse kring strategin. Hur den fungerar, hur du själv kan bygga en liknande portfölj och vad den går ut på.

Vill du läsa hur F-SCORE portföljen gått under veckan kan du klicka här.

Vill du läsa hur Utdelningsportföljen gått under veckan kan du klicka här.

Så hur har portföljen gått under veckan?

Om vi börjar med att kolla hur börsindexet OMXS30 har gått så har indexet levererat en positiv avkastning med +1.75% under veckan.

Magic-formula portföljen var under föregående vecka värd 101 850.65 SEK och stod sedan köp (Avkastning sedan portföljen skapades) +2.50%. I dags läget är portföljen värd 104 744.45 SEK (Vilket motsvarar +5.41% sedan köp) vilket innebär att den under veckan avkastat +2.91%. I kronor så har portföljen under veckan avkastat +2893.8 SEK. Totalt sedan portföljen skapades så har den avkastat +5373.9 SEK. Så en väldigt bra vecka för portföljen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *