SBB lovar höjd aktieutdelning kommande 100 åren

Jag såg precis via diverse media sidor en intervju med lija Batljan som är VD över Samhällsbyggnadsbo. i Norden. Där han kommenterade det nyliga raset eller kanske bättre uttryckt korrektionen i bolagets aktiekurs. Han lämnade även en kommentar kring framtida utdelningar i bolaget.

Så här löd kommentaren ifrån SBB’s VD Iilja Batljan – ”SBB kan inte lova en viss aktiekurs, men vi kan lova ökad aktieutdelning de närmaste 100 åren”, sade Ilija Batljan självsäkert.”.

Jag förstår att han inte kan kommentera aktiekursen eller ge ut vilken information som helst eftersom att det är ett börsnoterat bolag. Samtidigt tycker jag personligen inte att det är särskilt konstigt att bolagets aktiekurs har fått sig en korrektion efter den starka uppgången som bolagets aktiekurs har haft. Då kursen på relativt kort tid har byggt bra med fallhöjd. Upp som en sol och ned som en pannkaka, som man brukar säga.

Bilden visar aktiekursen för SBB B.

Det jag anmärkte på var att han sa att bolaget (SBB) däremot kan lova höjd aktieutdelning de närmsta 100 åren. Jag kan tycka att det känns lite kaxigt uttryckt och att det känns som lite haus. Men det kanske bara är jag? Att ett bolag lovar att höja aktieutdelningen de närmsta 100 åren. Man vet aldrig vad för motgångar ett företag kan få under 100 år. Mycket kan oväntat kan hända under en så lång period. Så jag tycker personligen att det kanske var lite klantigt uttryckt. Men samtidigt i det korta perspektivet så gör det nog aktieägarna tryggare. Det hade inte varit det första bolaget som utgett en fasad av trygga och säkra utdelningar som går omkull. Eller i alla fall slopad eller inte höjt utdelningen under en kris. Det tycker jag finanskrisen ger många bra exempel på. Han sa väl dock kanske inte att ”utdelningen kommer att höjas varje år närmsta 100 åren” eller tolkar jag detta fel? Vad tycker ni och hur tolkar ni denna kommentar? Är det professionellt att uttrycka sig så stort i en osäker framtid?

4 svar på “SBB lovar höjd aktieutdelning kommande 100 åren”

  1. Hejsan,

   Tackar så mycket för din kommentar. Jag äger D-aktien själv. Som du säger tror jag också på bolaget på sikt. Men håller med om att man kanske inte bör uttala sig 100 år i förtid.

   Ha det fint!

   Mvh,
   Aktiebloggen.nu

 1. Han har ju helt rätt såklart. Jag tror inte folk riktigt förstår hur tryggt och säkert detta bolag är. Det ska till en samhälls krasch av icke skådat slag innan detta företag går omkull.

  Jo han menar att dom kommer att höja utdelningen de kommande 100 åren, inget fel i det uttalandet. Litar och tror 100% på vad han säger.

  Har själv ägt företaget sen 2017 och jag kommer aldrig att sälja mina aktier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *