Bokrecension: Nationalekonomi för nyfikna

Omslagets sammanfattning utav boken

Den här boken förklarar några av de viktigaste begreppen inom modern nationalekonomi utan att ta till formler och statistik.

Ekonomi handlar i grunden om människor. Om hur vi agerar, konkurrerar och samarbetar. Om hur vi strävar efter pengar och välstånd, men också efter kunskap och insikt. Om vår nyfikenhet, experimentlusta och skaparglädje. Ekonomi är kanske den mest paradoxala, föraktade och rentav hatade av alla vetenskaper. Men det är också en spännande underhållande resa genom det mänskliga psyket. Det här är en bok fylled med nationalekonomins mysterier, fällor och genidrag. Om pengar makt och rättvisa.

  • Kan ett land gå i konkurs?
  • Varför är vatten billigare än diamanter?
  • Måste Sverige bli fattigare för att Indien ska bli rikare?
  • Vem är den där Mark Naden som alla talar om?
  • Blir det sysselsättning av en pangad ruta?
  • Blir jobben fler om vi delar på dem?
  • Vad kostar ett andetag?
  • Är det sant att tillväxten inte har några gränser?
  • Hur blir man en fattig miljardär?

Vad tyckte jag om boken?

Omslaget sammanfattade boken rätt bra. Det här är en bok för den som vill lära sig mer om nationalekonomi. Jag trodde initialt att boken skulle vara rätt tråkig och fylld med enbart fakta. Men författaren bakom boken Gunna Örn, skrev boken på ett väldigt bra och givande sätt. Han tog med mycket intressant historia kring banksystemet, valutasystemet och så vidare och skrev det på ett underhållande sätt. Boken ger även insikt i varför inflation uppstår, varför räntor höjs och sänks, hur bankerna trycker pengar och varför, hur kommer ett land ur sina skulder, hur förstör och skapar bankerna pengar. Om du vill lära dig mer utav detta så kan jag varmt rekommendera dig att läsa den här boken. För det är ingen trist fakta bok utan författaren skriver som sagt boken på ett underhållande och tilltalande sätt.

Vem är författaren bakom boken?

Författaren bakom boken heter som tidigare nämnt Gunnar Örn är enligt boken själv. En av Sveriges mest erfarna ekonomijournalister. Tyvärr finns det inte så mycket information om honom på nätet. Men det jag lyckades hitta var att han arbetar för Dagens Industri och har fått pris som årets ekonomijournalist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *