Vecka 5 – Utdelningsportföljen


F-SCORE portföljens veckosammanfattning går att läsa här.

Magic-formula portföljens veckosammanfattning går att läsa här.


Hoppas alla har fått en fin inledning på helgen! Börsveckan är i alla fall över, vilket innebär att det är dags att se över hur det gått för utdelningsportföljen. Det är rapport säsong så det är lite skakigt mellan innehaven just nu. Portföljen har under veckan levererat en negativ avkastning på -2,04%. Vilket i kronor blir -572 SEK. Kollar vi den utländska utdelningsportföljen (KF) så har den levererat en negativ avkastning på -7.77%. Vilket motsvarar 538 SEK. Största bidragande faktor till detta är att Omega Healthcare Investors INC har rapporterat (Gått ner -11.76% sedan köp för mig nu) och marknadens förväntningar var inte i linje med rapporten. Jag kommer att skriva ett separat inlägg kring rapporten när jag har haft tid att sätta mig ner och läsa igenom den. Denna avkastning går att jämföra med DJ USA som levererat en positiv avkastning på +1.74%. Så kort sagt fick den utländska portföljen en del stryk under veckan.

Går vi vidare och kollar på den svenska utdelningsportföljen (ISK) så har avkastningen varit -0.18% under veckan. Vilket motsvarar drygt 35 SEK. Denna utveckling kan i sin tur jämföras med OMXS30 som backade -0.55% under perioden. Så den svenska portföljen gick i alla fall lite bättre.

Annars så har det inte hänt så mycket under veckan. Inga utdelningar har trillat in och inga transaktioner har utförts. En tuff vecka för portföljen, men jag är inte orolig då jag tror det kommer bli väldigt bra på sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *