Castellums VD lämnar

Lite typiskt att just samma dag som jag skriver en bolags analys. Där jag tar med grundläggande information om dåvarande VD (Biljana Pehrsson) som kan vara bra att känna till. Så lämnar hon sin position som VD i bolaget några timmar senare. Vill ni läsa bolagsanalysen så finns den här. Pehrsson lämnar sin position omedelbart och såklart så tar ordförande Rutger Arnhult platsen som verkställande direktör (VD). Istället så tar Per Berggren över rollen som styrelseordförande tillsvidare (Åtminstone fram tills årsstämman 2022). Anledningen till att hon lämnar sin position som VD i bolaget enligt PM:et som släppts utav Cision så tyder jag det som att styrelsen och hon inte varit enig i hur bolagets framtid ska skötas. Det ska bli intressant att se imorgon hur marknaden tolkar denna omedelbara förändring i bolaget.

Följande tas upp i PM:et:

“Biljana Pehrsson has over time developed Kungsleden into a strong property company that highly complements Castellum’s offering and future development. However, the Board and CEO Biljana Pehrsson have not agreed on the strategy going forward in order to build the Nordic region’s leading commercial property company with a focus on the most interesting growth regions. The Board has therefore decided to appoint Rutger Arnhult as CEO with immediate effect. We are convinced that Rutger will lead Castellum and the forthcoming integration work with a focus on what is best for all stakeholders. His task will now be to create a stable and profitable platform for Castellum’s continued growth journey,” says Per Berggren, Chairman of the Board of Castellum.

https://mb.cision.com/Main/8364/3483453/1518731.pdf

“Castellum is today one of the Nordic region’s leading commercial property company with presence in the most intreresting growth regions. I am grateful for the trust from the Board and look forward to working together with all employees, and through a successful integration, to strengthen Castellum’s competitiveness in the Nordic real estate market, both financially and operationally,” says Rutger Arnhult, CEO of Castellum.

https://mb.cision.com/Main/8364/3483453/1518731.pdf

Ett svar på “Castellums VD lämnar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *