Sämsta och bästa innehav – 2021

I det här inlägget på bloggen går jag igenom vilka aktier som gått bäst. Därefter kikar vi även på vilka aktier som presterat värst (bottennapp) under börsåret. Det som ska tilläggas är att utdelningsportföljen bara existerat i några månader. Så både aktie-prestation och utdelning kommer att vara svagare.

Vilka innehav har gått bäst procentuellt?

  • ICA Gruppen: +33.42%
  • Investor B: +24.13%
  • PEAB B: +18.10%

Vilka innehav har gått sämst procentuellt?

  • Intrum: -5.16%
  • Handelsbanken B: +2.18%
  • NP3 Fastigheter PREF: +2.25%

I ovanstående punktlistor så är utdelning inräknat. Som ni ser så har jag bara haft ett bolag som jag gått back på under året. Vilket är suveränt att det bara är ett. Intrum håller på att köra ett transformations-program och haft det lite tuffare under covid19-tiden. Då många rättsliga fall inte beprövats samt att människor inte spenderat lika mycket pengar. Vilket leder till mindre skulder. Men Intrum är en fantastisk utdelare och jag tror på dom på sikt så jag är inte särskilt brydd av att kursen gått ner lite. Det ger mig bara mer tid att snitta ner mitt GAV.

Utöver Intrum så har jag som sagt inte haft något annat bolag som gått speciellt dåligt. Att NP3 Fastigheter PREF stått still och stampat är rätt självförklarligt då det är en preferensaktie.

Kollar vi i den övre punklistan så har ICA Gruppen gått suveränt. Detta beror mestadels på att dom blev utköpt ifrån börsen. Vilket jag har skrivit ett inlägg om här om du är intresserad utav att veta mer kring det.

Därefter på andra plats utöver det bäst presterande innehaven så har vi Investor. Som är ett säkert kort som tuffar på i vanlig ordning. På tredje plats kommer PEAB som jag köpte in mig i under Cementa krisen på Gotland. Kursen var rätt nedtryckt på grund utav detta och jag var rätt säker på att den skulle återhämta sig vilket den gjorde.

Vilket bolag har delat ut mest pengar under 2021?

Det ser ni i bilden nedan där innehavet längst upp delat ut mest och innehavet längst ner delat ut minst. Dessa siffror kommer att bli mycket roligare nu under 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *